Unakıtan Baykal’a angora’yla vurdu

Güncelleme Tarihi:

Unakıtan Baykal’a angora’yla vurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2006 01:00

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, "Kaçak villada oturuyorsun" iddialarına karşı saldırı ile yanıt verdi. Unakıtan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın yeni taşındığı Angora Evleri’ndeki evinin de ruhsatsız olduğunu iddia etti. Unakıtan, Baykal’a, "Kamuya terk edilmiş alanı da bahçene kattın. Servetinin altında kalacaksın" diye çıkıştı.

Unakıtan, hakkında verilen gensoru önergesi üzerinde eleştirileri yanıtladı. Unakıtan, kürsüde konuşurken Başbakan Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül aracılığıyla iki kez not gönderdi. Bu notların ardından Unakıtan, Çamlıca’daki kaçak villalarına ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Baykal, oturduğu evin kaçak olduğunu iddia eden Unakıtan’a oturduğu yerden laf attı. Baykal, "Kooperatif olduğu için tapu yok. Allah Allah" dedi. Baykal, beklenenin aksine sataşma için söz istiyerek, Unakıtan’ın iddialarına kürsüden yanıt vermedi.

Baykal: kooperatif bitmedi ki tapu olsun

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın Angora Evleri’ndeki konutuyla ilgili iddiaları, "Kooperatiflerin tescili yapılmadan tapu alınır mı?" sözleriyle cevapladı.

Gensoru görüşmeleri sonrasında kurmaylarıyla biraraya gelen Baykal, "Angora evleri binlerce konuttan oluşan bir kooperatif. Hálá inşaatları süren, dolayısıyla tapu dağıtımı aşamasına gelmeyen bir kooperatif. Hal böyleyken o evlerin ruhsatsız oluşu kaçak olmasından değil, tapu tescil aşamasına gelinmemiş olmasından. Maliye Bakanı Unakıtan’ın Çamlıca’daki villaları gibi kaçak oldukları için tapusuz değil bizim evlerimiz" diye konuştu. Baykal, bahçesinin bir bölümünün kamuya ait olduğu iddialarını da reddetti. Baykal, "Sahiplenme, alanı duvarla çevirme gibi bir tasarrufumuz olmamıştır, olamaz da. Bakaı yalan söyledi. Olan evimizin önündeki, gözümüzün önündeki alanın temiz tutulması çabasından başka bir şey değildir" dedi.

Bakan Unakıtan’ın suçlamalarını neden kürsüden cevaplamadığını ise Baykal "Orada benim yapmadıklarımla ilgili değil, Maliye Bakanı Unakıtan için bulunuyorduk" diye cevapladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!