Unakıtan: Bana uyumlu belediye lazım

Güncelleme Tarihi:

Unakıtan: Bana uyumlu belediye lazım
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2009 00:39

Haberin Devamı

Ankara’dan Eskişehir’e eşi Ahsen Unakıtan ile birlikte gelen Kemal Unakıtan ilk olarak Beylikova ilçe kavşağında bir grup partili tarafından dana kurban edilerek karşılandı. Bakan Unakıtan Eskişehir girişinde de yaklaşık 150 araçlık konvoyla ve partililerin ‘Geçmiş olsun’ pankartlarıyla karşılandı. Otomobilden inen Bakan Unakıtan, burada bir otobüse binerek konvoyla birlikte bazı semtleri dolaştı. Ardından Anemon Otel’e gelen Kemal Unakıtan, eşiyle birlikte oteldeki odasına gitti. Bir saati aşkın süre odasında kalan Unakıtan, daha sonra toplantı salonuna geçerek partisi tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

BENİMLE UYUMLU ÇALIŞACAK BELEDİYE LAZIM

Burada konuşan Bakan Unakıtan, ekonomik konulara hiç değinmedi, DSP’li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i eleştirdi. Unakıtan şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“İnsanlara tepeden bakan anlayışı, zihniyeti artık Eskişehirliler taşıyamaz. Herkesle kavgalı zihniyetle Eskişehir’e hizmet gelmez. Ben şimdi hizmet yapacağım, bana uyumlu bir belediye lazım, benimle uyumlu çalışacak belediye lazım. Hizmet nasıl gelecek başka. Kavgalı, Ankara ile kavgalı olursa ne olacak, bu kadar olur işte. Eskişehirimize yakışmayan statımız var. Gelin bunu kaldıralım, taşıyalım dedik. Şimdiye kadar çoktan başlardım ben de bu belediye ile yapılamayacak. 29 Mart seçiminden sonra 30 Mart’ta başkanımız Hasan Gönen’i ziyarete gideceğim, arkasından stat çalışmasına başlayacağız.”

BAKANINIZIN GÜCÜNÜ DE BİLİN

Bakan Unakıtan’ın konuşması sırasında ‘Kayseriler kıskanmaz değil mi?’ diye soran partiliye “Kıskanmazlar” yanıtı verdi. Kayserililerin Cumhurbaşkanı seçtiklerini ifade eden Unakıtan şunları söyledi:

“Kayseriler önce Ak Parti belediyeciliği ile tanıştılar, stat yaptılar. O da yetmedi, Cumhurbaşkanını seçtiler. Cumhurbaşkanlarına nasıl sahip çıkıyorlar, hep birlikte ayağa kalkıyorlar, oturuyorlar. Bizde ise Eskişehirsporlulara bir moral verdik diye demediklerini bırakmadılar. Maliye Bakanı geldi diye maçı hakem ondan verdiler dediler. Şimdi niye hakemler maçı vermiyor, hep alehimize karar veriyorlar. Hakemlerden bir şey istemiyoruz, hakkımızı yemesinler. Biri yanlış yapar, ama hepsi yanlış yapıyorlar. Hakemler yamuk yapıyor. Eskişehirlilerin kendi menfaatleri için birlik beraberlik içinde olması var. Şimdi önümüzde belediye başkanlıkları seçimi var. Eskişehirlilerin menfaatine neyse onu yapsınlar. Takım tutar gibi illa buna, illa şuna demenin alemi yok ki. Eskişehir’e kim hizmet getirecek. Bak burada bakanınız var. Bakanınızın gücünü de bilin. Çünkü bir ilin bakan olmasının büyük faydaları oluyor. Hükümette temsil ediliyorsunuz. Eskişehir’in bir lafı geçtiğinde bütün bakanlar bana bakıyor.”

Haberin Devamı

Unakıtan Eskişehir’de değişimin olması gerektiğini belirten Unakıtan, “Adı eski kalsın, her şeyi yenileyelim anasını sa” dedi, satayım kelimesini yarıda kesti. Unakıtan’a konuşması sonrasında AKP Alpu İlçe teşkilatı tarafından Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’a girişini simgeleyen bir yağlı boya resim tablosu hediye edildi. Oldukça yorgun ve rahatsız olduğu gözlenen Kemal Unakıtan 29 Mart seçimlerine kadar Eskişehir’de kalacağını ve oyunu da bu kentte kullanacağını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!