Umutsuz bekleyiş

Güncelleme Tarihi:

Umutsuz bekleyiş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya'daki kamu kuruluşları kamplarında barınan depremzedeler kampları terketmeleri için kendilerine baskı yapıldığını ileri sürdü.

MARMARA Bölgesi'nde yaşanan 7.4 şiddetindeki deprem felaketinden sonra Antalya'daki kamu kuruluşlarına ait kamplara yerleştirilen depremzedeler umutsuz bir bekleyiş içine girdi. Gölcük, Yalova, İzmit, Bolu ve Düzce'den gelen 323 aileden toplam bin 220 kişi PTT, TRT, Bayındırlık, Orman, Denizcilik, DLH, Defterdarlık ve İller Bankası ait olan kamplarda barınıyor.

HUZURSUZLUK BAŞLADI

Yaz mevsimi şartlarına göre yapılan kamplarda kalan depremzede ailer için en büyük belirsizlik ise bu yaz kamplarında barınmanın daha ne kadar devam edeceği. Henüz kamplarda barınmanın son tarihi belli olmazken, aniden kapı dışarı edilme korkusuyla yaşayan depremzedeler, sonlarının ne olacağının şimdiden yetkililer tarafından bir an önce açıklanmasını istiyor. Bu arada PTT Kampı'nda bulunan depremzedelerde huzursuzluk hat safhaya ulaşmıştı.

AÇIKLAMA İSTİYORUZ

PTT Lara Kampı'nda kalan 66 depremzede aileden 220 kişi, kampı terketmeleri için kendilerine yoğun bir baskı yapıldığını ileri sürdü. Depremzedeler, ‘‘Kampın Haziran ayına kadar kurumda çalışan personel için hazırlanması amacıyla yazı geldiğini öğrendik. Bunun için bize kamptaki görevliler tarafından baskı yapılıyor. Kimse burada zorla kalmıyor. Bizler buraya tatil yapmak için gelmedik Deprem felaketinden sonra evimiz yıkıldı sokakta kaldık ve zor durumdayız. Birileri çıkıp ne olacağımızı açıklasın’’ diye konuştu.

KUCAK AÇTIK

49 milyar harcadık

Antalya'ya geldikleri günden beri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yiyecek ihtiyaçları karşılanan depremzedeler için geçtiğimiz yıl 19 milyar, bu yıl ise 30 milyar lira gıda harcaması yapıldı.

Antalya Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu, depremzedelerin geçici barınmaları süresince bütün ihtiyaçlarının vakıf tarafından karşılanmaya devam edileceğini söyledi.

Hangi kampta kaç depremzede var?

Denizcilik İşletmeleri: 35 aile 131 kişi

PTT Lara Kampı: 66 aile 220 kişi

Bayındırlık Kampı: 50 aile 158 kişi

DLH Kampı: 24 aile 104 kişi

Sarısu Orman Kampı: 49 aile 218 kişi

TRT Lara Kampı: 90 aile 370 kişi

İller Bankası Kampı: 1 aile 2 kişi

Defterdarlık Kampı: 8 aile 17 kişi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!