Umut'a acı veda... 'Hazır değildim'

Güncelleme Tarihi:

Umuta acı veda... Hazır değildim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2018 16:04

Antalya'da, Gülsüm Kabadayı'nın 10 yıldır bakımını üstlendiği ve sabah saatlerinde hayatını kaybeden Rus asıllı olduğu tahmin edilen 26 yaşındaki 'Umut' son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Antalya’nın Aksu ilçesinde 10 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından felç olan ve 'Umut' olarak bilinen 26 yaşındaki Mustafa Öz, 10 gün önce tedaviye alındığı hastanede zatürreye bağlı çoklu organ yetmezliğinden bu sabah yaşamını yitirdi.

‘MELEK OLDU BENİM OĞLUM’

Umut’a gönüllü baktığı için kamuoyunda ‘Gülsüm Anne’ olarak bilinen Gülsüm Kabadayı, hastane önünde fenalaştı. Umut’un boynundaki şalı elinden bırakmayan ve koklayan Kabadayı, “Allah’tan aldım, Allah’a verdim. Boncuk boncuk bakamayacak artık. Cumhurbaşkanı’nı çok severdi, hep onu dinlerdi. O benim Umut’umdu. Ciğerlerim yanıyor. Soğuğu sevdiği için oğlumu Korkuteli’ne gömeceğiz. Melek oldu gitti benim oğlum. Hükümetimiz çocuğum için ne gerekiyorsa yaptı. Ben kendimi hiç ölümüne hazırlamadım” dedi.

Haberin Devamı

'UMUT'U BU KEZ KURTARAMADIM' 

Özel hastane morgundan cenazesi alınan ‘Umut’ için Merkez Çayırlı Cami’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Umut’un koruyucu annesi Gülsüm Kabadayı’nın yanı sıra eski eşi Zekeriya Ağar, çocukları Tunahan, Mehmet Ali ve Firdevsi Güzel Ağar, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu,Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Umut’a destek olan çok sayıda hayırsever anne ve Rus vatandaşları da katıldı.

Cami avlusunda Umut’un son giydiği yeşil tişörte koklayarak, ağlayarak taziyeleri kabul eden Gülsüm Kabadayı, Umut’u yoğun bakımlardan kurtardığını belirterek, bu kez beceremediğini söyledi.

 

Umuta acı veda... Hazır değildim

Umut’a bir yoğun bakımda kavuştuğunu bir yoğun bakımda kaybettiğini dile getiren Kabadayı, “Sevgimi verdim. Bu kez olmadı. Nefesim yetmedi. Kendimi buna hazırlamamıştım. Annesi alacak zannettim. Oğlum oturuyordu, gülüyordu. Umut’tu o. Doğum günleri yaptım. Büyük büyük pastaları severdi. 10'uncu doğum gününü kutlamıştım. Anne demiyor, boncuk boncuk bakmıyor artık” diye konuştu.

Umuta acı veda... Hazır değildim

Haberin Devamı

 'BİZ ONU ÇOK SEVDİK'

Cenazenin cami avlusuna gelmesiyle tabuta sarılan Gülsüm Kabadayı, “Benim 4 oğlum var demiştim, kuzum, Sen nerelere gidiyorsun umudum. Boncuk gözlüm dört taneydiniz. Nasıl ayrılacağız. Umudum. Allah’ım senden geldi sana gidiyor. Ama çok sevmişiz. Biz onu çok sevdik. Ciğerlerim yanıyor. Oğluma yakışmadı bu ölüm. Hazırlıklı değildim. Tedavisi için dünyayı ayağa kaldırdım ama kaybettim” diyerek feryat etti.

Umuta acı veda... Hazır değildim

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Umut’un naaşı Paşa Mezarlığı’nda toprağa verildi. Defin işlemleri sonrası Gülsüm Kabadayı taziyeleri kabul etti.

Haberin Devamı

TRAFİK KAZASINDA FELÇ OLDU 

Aksu ilçesinde 30 Ağustos 2008’de bir aracın çarpıp kaza yerinde bıraktığı ve vücudunun tamamı felç olan genç, bilinci kapalı olarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Hastanedekilerin 'Umut Bebek' adını verdiği genci burada tanıyan Gülsüm Kabadayı, yoğun bakımdaki 312 gün boyunca hiç yalnız bırakmadı. Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, tedavisi tamamlanan genci, devlet korumasına aldı. Hastanede o dönem kemik yaşının 17 olduğu belirlenen gence 'Mustafa Öz' adına düzenlenen ve doğum tarihi bölümünde 01 Ocak 1992 yazan nüfus cüzdanı verildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, genci, tedavi sürecinde annelik yapan Gülsüm Kabadayı'ya koruyucu aile statüsünde verdi ve aileye maaş bağladı.

Haberin Devamı

HASTANEDE İLK KARŞILAŞMA

Bir yakınının hastaneye yatması nedeniyle hayatı Umut'la kesişen Gülsüm Kabadayı o günleri şöyle anlattı:
"30 Ağustos'ta Umut geldi ve biz orada bir imece oluşturup Umut'a bakmaya başladık. Umut'un o hali beni daha da çok etkiledi. Doktorlar o zaman bize 'Yüzde 99 ölecek' dedikleri için biz de o yüzde 1'lik umuda inanalım ve adını 'Umut' koyalım dedik. Hastane kayıtlarına da Umut olarak geçti. Umut'la tanışmamın ardından 1 Kasım'da görümcem vefat etti. Bir süre sonra da Umut'u servise çıkardılar ve bakıma daha çok ihtiyacının olduğu günler böylece başlamış oldu.

4 KEZ 'YILIN ANNESİ' SEÇİLDİ

Gülsüm Kabadayı, 2010'da Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Vakfı tarafından, 2011'de İhlas Koleji, 2012'de Fatih İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından, 2013'te de Rusya Dostluk ve Kültür Derneği tarafından 'Yılın annesi' seçildi. 'Yılın Annesi' seçildi.

Haberin Devamı

RUSYA'DA 'KUTSAL KADIN' İLAN EDİLDİ

Umut'un Rus olabileceğine ilişkin haberler üzerine yıllar içinde evladı kaybolmuş onlarca Rus kadın, aileyi görmek için Antalya'ya geldi. Bir Rus televizyon kanalı tarafından davet edilen Kabadayı, Rusya'da büyük ilgiyle karşılandı. Gülsüm Kabadayı, Rusya'da 'kutsal kadın' ilan edildi. Umut'un koruyucu anneliğini yapan Gülsüm Kabadayı'ya, Rusya'da faaliyetleri bulunan bir Türk firması tarafından Antalya'da ev armağan edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!