Uluslararası Ufo Müzesi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Ufo Müzesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2002 15:23

Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi tarafından kurulan "Uluslararası UFO Müzesi" açıldı. Beyoğlu Büyük Parmakkapı Sokak'taki müzenin açılışında konuşan Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan, dünyada ABD, Japonya ve İngiltere'den sonra 4. UFO Müzesi'nin Türkiye'de açıldığını söyledi.

Akdoğan, müzenin kurulması sırasında UFO araştırmacılarının kendilerine büyük destek verdiklerini ifade ederek, "Zengin bir arşivimiz var. Müzeyi ziyaret edenler bu konuda kamuoyundan saklanan bütün belgeleri görebilirler" dedi.

Yakın bir gelecekte "Ufoloji"nin bir bilim dalı olacağını ifade eden Akdoğan, müzenin kurulmasına katkıda bulunan Funika Holding'in yönetim kurulu başkanı Nuri Sözkesen'e teşekkür plaketi sundu.

Sözkesen de, "Evrende yalnız olmadığımız gerçeğini topluma anlatacak olan bu müzeye katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

MÜZE
Müzede, uzay atmosferini ziyaretçilere yaşatabilmek amacıyla loş bir ortamda sergilenen nesneler arasında ABD'nin Roswell bölgesinde düşen uçan dairenin enkazının kaldırılması, bir uzaylıya otopsi yapılması ve uzaylıların insanlarla melez bir tür yaratma çalışmasını konu olan canlandırma sahneler, çeşitli uzaylı figürleri, uçan daire maketleri, uzaylı figürlerinin işlendiği arkeolojik eserlerin kopyalarının yanı sıra UFO'larla ilgili çok sayıda fotoğraf, belge ve gazete haberleri yer alıyor.

Müzenin üst katında ise UFO'larla bine yakın kitabın bulunduğu bir kütüphane ve sinevizyon salonu bulunuyor.

Giriş ücreti 4 milyon lira olarak belirlenen müze, pazartesi günü hariç hergün 11.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!