Uluslararası test merkezi Prometric'ın İstanbul ofisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası test merkezi Prometricın İstanbul ofisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 17:40

Uluslararası test merkezi Prometric'in İstanbul ofisinin açılışı, ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter'ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Prometric, yüksek düzeyde test güvenliği standartları nedeniyle, yabancı dilden mesleki yeterlilik sınavlarına kadar 500'ün üzerinde sınavın uygulayıcısı. Prometric'in en bilinen testlerinden biri TOEFL, ikincisi ise yüksek lisans düzeyindeki öğrencilerin üniversitelerde kabul almaları için gerekli olan GRE sınavı. Bütün sınavları bilgisayar üzerinde online uygulayan merkez, 350'nin üzerinde ayrı kurumun sınavlarını yapıyor.

Açılışta sınav merkezi hakkında bilgiler veren Prometric Başkan Yardımcısı Jerry Young, TOEFL sınavı, petrol mühendisliği ve TIP alanındaki sınavları uyguladıklarını belirtti.

İstanbul'da ikinci merkezlerini de açmak istediklerini vurgulayan Young, "Sadece Türkiye'den değil, Ortadoğu ve Malezya'dan da buraya sınav için geliyorlar. Prometric o ülkelerde sınav yapmadığı için buraya geliyorlar. Bu nedenle,

İstanbul'u uluslararası sınav merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Dünyanın 160 ülkesinde 350 tane yüksek güvenlikli standartlara sahip test merkezimiz bulunuyor" dedi.

Young, Türkiye'nin 80 milyonluk nüfusu ile önemli bir pazar olduğunu ve bölgesel öneminin bulunduğunu ifade ederek, "Bir yandan da Türkiye'nin artan bir genç nüfusu bulunuyor. Bu nedenle Türkiye'de her yıl daha fazla sınav yapmayı planlıyoruz. Şu anda Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Malezya sınavlar için İstanbul'daki şubeyi kullanacaklar" dedi.

Test Merkezi'nin açılışında ayrıca, şirketin Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Başkanı Hamied Khedr ve Türkiye Başkanı Gökyar Karşit de hazır bulundu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!