MGK’dan isim vermeden sert PYD çıkışı: Uluslararası terör örgütü kapsamında tescil edilmeli

Güncelleme Tarihi:

MGK’dan isim vermeden sert PYD çıkışı: Uluslararası terör örgütü kapsamında tescil edilmeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 23:47

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Suriye’de IŞİD’le mücadelede ABD ve Rusya’nın destek vermekten çekinmediği PYD’yi ima ederek bu örgütün “uluslararası boyutta terör örgütü olarak kabul edilmesi” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Dünkü MGK toplantısının ardından yayınlanan bildiride, PYD ve IŞİD’e aynı paragrafta yer verilerek, “Bölücü terör örgütünün Suriye’deki uzantılarının da uluslararası alanda terör örgütleri kapsamında tescilinin gerekliliğinin altı çizilmiş, DEAŞ (IŞİD) terör örgütüne karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır” denildi.

Bildiride PKK ve “Paralel yapıyla” mücadele ve Ankaraki canlı bombalı saldırıya ilk paragrafta yer verildi. Bildiride “Milletimizin bir arada yaşama iradesini, ülkemizdeki huzur ve barış ortamını ortadan kaldırmayı hedefleyen terörist faaliyetler içindeki örgütler ve uzantıları ile milli güvenliğimizi tehdit eden ve terör örgütleriyle işbirliği içerisinde hareket eden paralel devlet yapılanmasına karşı yürütülen kararlı mücadelenin çok yönlü olarak sürdürüleceği” vurgulandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!