‘Uluslararası’ özellikleri isimde kaldı

Güncelleme Tarihi:

‘Uluslararası’ özellikleri isimde kaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 00:10

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği Aspendos, İstanbul ve Bodrum olmak üzere üç uluslararası festivalin açıklanan bu yılki programında yabancı topluluk olarak sadece Varna Devlet Operası var.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI Aspendos Opera ve Bale Festivali’nın 23’üncüsü 3-15 Eylül tarihleri arasında seyirci ile buluşacak. 1994 yılından itibaren Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün en önemli organizasyonlarından biri olan festival, 1998 yılından itibaren kazandığı uluslararası boyutu ile dünyanın tanınmış festivalleri arasında anılmaktaydı. 24 Ekim 2003 tarihinde, sanatsal açıdan uluslararası alanda gösterilen başarı ile Avrupa’nın saygın kuruluşları arasında olan Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA - European Festivals Association) kabul edildi. İngiltere’de yayınlanan Independent gazetesi ise dünyanın dört bir yanında düzenlenen opera festivalleri arasında yaptığı araştırmada en iyi 10 festival arasında beşinci sırada yer vermişti.

SADECE VARNA’DAN KONUK

Haberin Devamı

Genel müdürlük, bu yıl Aspendos antik tiyatrosunun tarihi atmosferinde yedi gösterinin yapılmasını kararlaştırdı. Bu kapsamda, 3 Eylül’de Antalya Devlet Opera ve Balesi ‘Carmen Operası’nı, 7 Eylül’de, Ankara Devlet Opera ve Balesi ‘Yevgeni Onegin’ balesini, 9 Eylül’de Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin konser programını, 10 Eylül’de İstanbul Devlet Opera ve Balesi ‘Le Corsaire’ balesini, 11 Eylül’de Ankara Devlet Opera ve Balesi ‘Hamlet’ balesini, 13 ve 15 Eylül’de ise Varna Devlet Operası Konser ve ‘Aida’ operasını sahneleyecek. Festivalin bu yılki tek yabancı grubu Varna Devlet Operası olacak.

İSTANBUL’DA DA YOK

1-16 Temmuz tarihleri arasında yedinci kez düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin programında da herhangi bir yabancı topluluk görünmüyor. Festival kapsamında
2 Temmuz’da İstanbul Senfoni Orkestrası konseri, 5 Temmuz’da Samsun Devlet Opera ve Bale Festivali’nin ‘Hekimoğlu’ operası,
8 Temmuz’da Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Tango ve Aguas’ balesi, 11 Temmuz’da İzmir Devlet Opera ve Balesi ‘Dansın Rengi’ balesi,
12 Temmuz’da ‘Bale Yarışması Finali’,
13 Temmuz’da ‘Gala Gecesi’, 14 Temmuz’da İstanbul Devlet Opera ve Balesi ‘Saraydan Kız Kaçırma’ operası, 16 Temmuz’da İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Zaide’ operası bulunuyor.

Haberin Devamı

BODRUM DA ULUSALLAŞTI

14’üncü kez Bodrum Kalesi’nin tarihi atmosferinde seyirci ile buluşacak Uluslararası Bodrum Bale Festivali de ulusallaştı.
16 Temmuz’da Ankara Devlet Opera ve Balesi ‘Yevgeni Onegin’ balesini, 19 Temmuz’da Ankara Devlet Opera ve Balesi ‘Frida’ modern dans eserini, 24 Temmuz’da İstanbul Devlet Opera ve Balesi ‘Le Corsaire’ balesini, 27 Temmuz’da Mersin, İzmir ve Antalya Devlet Opera ve Balesi ‘Danzon’, ‘Dansın Rengi’ ve ‘İç-İn Arada’ olmak üzere üç perdelik gösterilerini sahneleyecek.

Umut ERDEM/ANKARA
ULUSLARARASI Aspendos Opera ve Bale Festivali’nın 23’üncüsü 3-15 Eylül tarihleri arasında seyirci ile buluşacak. 1994 yılından itibaren Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün en önemli organizasyonlarından biri olan festival, 1998 yılından itibaren kazandığı uluslararası boyutu ile dünyanın tanınmış festivalleri arasında anılmaktaydı. 24 Ekim 2003 tarihinde, sanatsal açıdan uluslararası alanda gösterilen başarı ile Avrupa’nın saygın kuruluşları arasında olan Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA - European Festivals Association) kabul edildi. İngiltere’de yayınlanan Independent gazetesi ise dünyanın dört bir yanında düzenlenen opera festivalleri arasında yaptığı araştırmada en iyi 10 festival arasında beşinci sırada yer vermişti.SADECE VARNA’DAN KONUKGenel müdürlük, bu yıl Aspendos antik tiyatrosunun tarihi atmosferinde yedi gösterinin yapılmasını kararlaştırdı. Bu kapsamda, 3 Eylül’de Antalya Devlet Opera ve Balesi ‘Carmen Operası’nı, 7 Eylül’de, Ankara Devlet Opera ve Balesi ‘Yevgeni Onegin’ balesini, 9 Eylül’de Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin konser programını, 10 Eylül’de İstanbul Devlet Opera ve Balesi ‘Le Corsaire’ balesini, 11 Eylül’de Ankara Devlet Opera ve Balesi ‘Hamlet’ balesini, 13 ve 15 Eylül’de ise Varna Devlet Operası Konser ve ‘Aida’ operasını sahneleyecek. Festivalin bu yılki tek yabancı grubu Varna Devlet Operası olacak.İSTANBUL’DA DA YOK1-16 Temmuz tarihleri arasında yedinci kez düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin programında da herhangi bir yabancı topluluk görünmüyor. Festival kapsamında 2 Temmuz’da İstanbul Senfoni Orkestrası konseri, 5 Temmuz’da Samsun Devlet Opera ve Bale Festivali’nin ‘Hekimoğlu’ operası, 8 Temmuz’da Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Tango ve Aguas’ balesi, 11 Temmuz’da İzmir Devlet Opera ve Balesi ‘Dansın Rengi’ balesi, 12 Temmuz’da ‘Bale Yarışması Finali’, 13 Temmuz’da ‘Gala Gecesi’, 14 Temmuz’da İstanbul Devlet Opera ve Balesi ‘Saraydan Kız Kaçırma’ operası, 16 Temmuz’da İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Zaide’ operası bulunuyor.BODRUM DA ULUSALLAŞTI14’üncü kez Bodrum Kalesi’nin tarihi atmosferinde seyirci ile buluşacak Uluslararası Bodrum Bale Festivali de ulusallaştı. 16 Temmuz’da Ankara Devlet Opera ve Balesi ‘Yevgeni Onegin’ balesini, 19 Temmuz’da Ankara Devlet Opera ve Balesi ‘Frida’ modern dans eserini, 24 Temmuz’da İstanbul Devlet Opera ve Balesi ‘Le Corsaire’ balesini, 27 Temmuz’da Mersin, İzmir ve Antalya Devlet Opera ve Balesi ‘Danzon’, ‘Dansın Rengi’ ve ‘İç-İn Arada’ olmak üzere üç perdelik gösterilerini sahneleyecek.

BAKMADAN GEÇME!