Uluslararası Kediler Günü nasıl ve ne zaman ortaya çıktı?

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Kediler Günü nasıl ve ne zaman ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2018 15:40

Uluslararası Kediler Günü, sosyal medyanın en çok konuştuğu konulardan biri oldu. Son yıllarda Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal mecralarda adından hayli söz ettiren kediler için bugün Twitter’da da #internationalcatday etiketiyle mesajlar paylaşılıyor. Peki, Uluslararası Kediler Günü nasıl ortaya çıktı?

Haberin Devamı

Bugün, sosyal medyanın hızlı yükselişiyle adeta bir fenomen haline gelen kedilerin günü. İnsan psikolojisine iyi gelen bu sevimli hayvanların fotoğrafları, Uluslararası Kediler Günü nedeniyle her zamankinden çok daha fazla paylaşılıyor. Peki, Uluslararası Kediler Günü ne zaman ve nasıl ortaya çıktı?

Uluslararası Kediler Günü, isminden de anlaşıldığı gibi dünya çapında kutlanmaktadır. Kediseverleri bir araya getiren tek gün 8 Ağustos değil, 17 Şubat'ta Dünya Kedi Günü kutlanıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 29 Ekim'de, Rusya'da 1 Mart'ta, Polonya'da ise 17 Şubat'ta kutlanıyor. Dünya Kedi Günü ile karıştırılan Uluslararası Kedi Günü, 2002 yılında Uluslararası Hayvan Refahı Fonu tarafından oluşturuldu.

Kediler sahibinin duygularını hissediyor

Haberin Devamı

2015 yılında yapılan bir araştırma, kedilerin insanın duygusal ifadelerine karşı hassas olduğunu gösteren güçlü veriler içeriyor. ABD’nin Michigan eyaletindeki Oakland Üniversitesi’nden Moriah Galvan ile Jennifer Vonk 12 kedi ve sahipleri üzerinde bir araştırma yaptı. Sahipleri gülümsediğinde ve kaş çattığında kedilerin farklı davrandığı görüldü.

BAKMADAN GEÇME!