Uluslararası desteğe sahip teröre başkası dayanamazdı

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası desteğe sahip teröre başkası dayanamazdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2007 00:00

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Böylesine bir uluslararası desteğe sahip terör örgütü karşısında Türk milletinden başka bir millet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden başka bir devlet olsaydı şimdiye kadar çoktan havlu atmıştı" dedi.

Kanal 7 televizyonunda soruları yanıtlayan Çiçek şunları söyledi: "Zaman zaman zayiat veriyoruz. Yüreğimiz de yanıyor. Ama bu mücadelenin tabiatında bu var. Bu uzun soluklu bir iş, nitekim bir eski genelkurmay başkanı ’düşük yoğunluklu bir savaş’ dedi. Düşük tabirinin içini nasıl doldurursunuz bilemem ama Türkiye, bu manada demek ki bir savaş veriyor. Keşke bu savaş önümüzdeki hafta bitse... Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun hükümeti olarak biz şu an dört tedbiri eş zamanlı ve koordineli olarak uyguluyoruz. Bir tanesi askeri tedbirdir, diplomatik, siyasi tedbirlerdir ve ekonomik tedbirlerdir."

Çiçek, hiçbir terör örgütünün, başta PKK olmak üzere, müstakil hareket etme kabiliyetinin olmadığını belirterek, "Bir yerden izin almadan, bunlar kendiliklerinden eylem yapmazlar. Bu örgüt destek alıyor, her türlü desteği alıyor. Bunun ötesi, işin teferruat kısmıdır. Her türlü desteği bu örgüt alıyor. Aldığı içindir ki, zaten Türkiye, bir tek tedbirle bu işin üstesinden gelmenin kolay olmadığını ifade ediyor. Biz bu belayı besleyenlere diyoruz ki, bıçak kemiğe dayandı. Bu itinizi, köpeğinizi doğru dürüst bağlamazsanız günah bizden gitti" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!