Uluslararası Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı başladı

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2009 16:18

TÜRKİYE Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası 10'uncu Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı'na katılacak Türk ve yabancı dağcılar, Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra tırmanışa başladı. TDF Başkanı Alaattin Karaca, “30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Ağrı'nın zirvesinde bayrağımızı dalgalandırarak kutlayacağız” dedi.

Makedonya, Romanya, Yunanistan, Karadağ, Ukrayna, Bosna Hersek, Bulgaristan ve Sırbistan'dan 25 yabancı dağcı ile 30 Türk dağcı, Iğdır'ın Zübeyde Hanım Bulvarındaki Atatürk Anıtı önünde bugün biraraya geldi. Vali Saim Saffet Karahisarlı, Belediye Başkanı DTP'li Mehmet Nuri Güneş, TDF Başkanı Alaattin Karaca, İl Gençlik ve Spor Müdürü Metin Özen'in de hazır bulunduğu törene yabancı dağcılar ülkelerinin bayrakları ile katıldı. Vali Saim Saffet Karahisarlı ile TDF Başkanı Alaattin Karaca, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından TDF Başkanı Karaca, Türk ulusu için çok önemli olan Zafer Bayramı'nı yabancı dağcılarla birlikte Ağrı Dağı'nda kutlayacaklarını bildirdi. TDF Başkanı Karaca, tırmanışın 4 gün süreceğini belirterek, “Amacımız, çeşitli uluslardan etkinliğe katılan dağcılarla Ağrı Dağı'nın Iğdır rotasını tanıtmak. 30 Ağustos günü zirveye çıkarak bayarağımızı dalgalandıracak ve istiklal marşımızı söyleyeceğiz” diye konuştu.

Vali Saim Saffet Karahisarlı da törende yaptığı konuşmada, Ağrı Dağı'nın ülkemiz ve yabancılar acısından çok önemli olduğunu anımsattı. Ektinliğe katılan yerli ve yabancı sporculara, ‘Hoş geldiniz’ diyen Vali Karahsarlı, “Uluslararası Ağrı Dağı tırmanışının barış, kardeşlik duygularını pekiştirmesini istiyorum. Cennet vatanı, yurt yapan şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyor halkımızın Zafer Bayramı'nı kutluyorum” dedi.

Atatürk Anıtı önündeki törenden sonra yerli ve yabancı dağcılar, Iğdır'dan Korhan Yaylası'na çıktı. Korhan Yaylası'nda ilk geceyi çadırlarda geçirecek olan dağcılar, 28 Ağustos'ta 3 bin 200 metredeki ana kampa, 29 Ağustos günü de 4 bin metreye tırmanacak. Yerli ve yabancı dağcılar, 30 Ağustos sabahı Ağrı Dağı'nın zirvesine çıkacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!