Uluğbay'ın intihar girişimi

Güncelleme Tarihi:

Uluğbayın intihar girişimi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay, sabaha karşı 00.45'te Ankara'da Beta Sitesi'ndeki evinin çalışma odasında, Smith- Wesson tabancasıyla intihar girişiminde bulundu. Ameliyata alınan Uluğbay'ın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

Demokratik Sol Parti'nin Hazine’den Sorumlu Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay, bu sabaha karşı 00.45 sıralarında Smith Wesson marka ruhsatlı silahıyla intihar girişiminde bulundu. Çenesinin altından giren kurşun alnından çıkan Hikmet Uluğbay önce Trafik Hastenesi’ne ardından Başkent Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Uluğbay'ın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

Hazine’den Sorumlu Uluğbay dün gece sıkıntılı bir şekilde Ümitköy Beta Sitesi’ndeki evine geldi. Uluğbay evde bulunan eşi Nedret Uluğbay ve 25 yaşındaki oğlu Burak Uluğbay ile konuşmadan çalışma odasına girdi. Bir süre sonra 00.45'te çalışma odasından iki el silah sesi duyuldu. Bunun üzerine eşi Nedret ve oğlu Burak çalışma odasına koştuklarında Uluğbay'ın kendisini kanlar içinde yerde buldu. Hikmet Uluğbay'ın kanlar içinde olmasına rağmen kendisine ait 38'lik tabancasıyla kendisine tekrar ateş etmeye hazırlandığını gören eşi ve oğlu silahı elinden aldılar. Uluğbay'ın sıktığı ikinci kurşun ise kendisine isabet etmedi.

HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI Nedret Uluğbay, hemen 155 polis imdat telefonunu arayarak eşinin intihar ettiğini bildirdi ve ambulans istedi. Kısa sürede olay yerine giden sağlık ekipleri Bakan'ı saat 01.15'te Trafik Hastanesi'ne getirdi. Ancak gereken donanım olmadığı için yarım saatlik ilk müdahaleden sonra Bakan Uluğbay gece yarısı 01.30'da Başkent Hastanesi’ne kaldırıldı. Nedret Uluğbay ve oğlu Burak Uluğbay da ambulansla birlikte hastaneye geldi.

Hastanedeki ilk teşhiste Bakan Uluğbay'ın çenesinin altından giren bir merminin Uluğbay'ın alnından çıktığı anlaşıldı. Uluğbay'ın ilk mermiyi ateşledikten sonra yere düşerken elindeki kasılma nedeniyle bir el daha ateş ettiği ancak kendisine isabet etmediği belirlendi. Koma halindeki Bakan’ın ameliyatı için gece yarısı taksiciler ve jandarmadan kan istendi. Kanların toplanmasının ardından saat 02.30'da ameliyata alınan Uluğbay'ın hayati tehlikeyi atlattığı açıklandı.

OLAYI DUYAN HASTANEYE KOŞTU

Öte yandan Hikmet Uluğbay'ın yoğun bakıma alındığı Başkent Hastanesi'nde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Emniyet yetkilileri, hastanenin girişinde bir set oluşturarak gazetecilerin içeri girmesini engellediler. İntihar girişiminde bulunan Bakan Uluğbay'ın eşi Nedret Uluğbay ve oğlu Burak Uluğbay, hastanede endişeli bir şekilde doktorlardan gelecek haberi beklediler. Olayı duyan birçok bakan ve milletvekili, hastaneye koştu.

Uluğbay, DSP-MHP-ANAP'ın 57. hükümette Hazine’den Sorumlu Devlet Bakanlığı'na getirilmişti. Bu görev çerçevesinde, ağırlıklı olarak Hazine Müşteşarlığı'nın politikalarını şekillendirmekte ve uluslararası finans çevreleri ile Türkiye arasındaki para akışını kontrol eden Uluğbay, IMF ile Türkiye arasındaki müzakereleri de birinci derecede sorumlulukla yürütmüştü.

BORSA SPEKÜLASYONU

Uluğbay'ın ismi, son olarak geçen Cuma günü İstanbul Borsası'nda yapılan bir spekülasyon olayı ile ilişkilendirilmişti. IMF heyetinin Türk heyetine verdiği bir gizli belgenin, Hazine bürokratlarınca ANAP Lideri Mesut Yılmaz'a iletildiği, Yılmaz'ın aile dostu bir banker aracılğı ile Borsa'da spekülasyona yol açtığı iddiaları basında geniş bir şekilde gündeme gelmişti. ANAP Lideri Yılmaz, belgeyi kendisine Hikmet Uluğbay'ın verdiğini belirterek, bu belgeyi borsacılara sızdırmasının iddia edilmesini ‘gaflet’ olarak nitelendirmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!