Uludere açıklaması tatmin etmedi

Güncelleme Tarihi:

Uludere açıklaması tatmin etmedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2012 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yıla girmek üzere kurmaylarıyla birlikte Van’a geldi. Van Ferit Melen Havaalanı çıkışında Uludere’deki olayı değerlendiren Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

“Başbakan’ın Uludere’de yaşananlarla ilgili yaptığı açıklama beni tatmin etmedi. Yanlış bir istihbarattan kaynaklanan bir olay. Hangi organ tarafından istihbarat verildi? Bu uçaklar bizim ülkenin uçakları, pilotlar bizim pilotlarımız. Türkiye dışından başka bir istihbarattan mı bilgi alındı? Bu olayın püf noktası istihbaratta. Genelkurmay’a kim verdi bu istihbaratı açıklansın. Yanlış istihbarat 35 yurttaşımızın ölümüne neden oldu. ‘Kimse kendi vatandaşını bombalamaz’ diyorlar. İşte bombalandı. Birisi bunun hesabını vermeli. Tabii ki siyasi otorite verecek bunun hesabını. Hesabını siyasilere soracağız, bürokrata soracak halimiz yok.” Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak başkanlığındaki CHP heyetinin Uludere’ye gittiğini, yarın da (bugün) kendisinin gideceğini belirterek, “Uludere’ye gidip yurttaşları dinleyeceğiz. Kamuoyuna yansımayan sorunları varsa onları da dinleyeceğiz” dedi.

Çadırkenti  gezdi

KEMAL Kılıçdaroğlu 75’inci Yıl Çadırkenti’ni gezdi. Burada Sosyal Etkinlik Çadırı’nda depremzede çocukların kurduğu folklor ekibi tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, 23 Ekim’deki ilk depremde dünyaya gelen Yusuf Devran ve Yiğithan adlı bebekleri kucağına alarak sevdi. Bebekleri öpen Kılıçdaroğlu, anneleriyle de sohbet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!