Uludağ'da gizli yol tartışması

Güncelleme Tarihi:

Uludağda gizli yol tartışması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Milli park statüsünde olan Uludağ'da, teleferik istasyonunun bulunduğu Kadıyayla bölgesinde yeni hizmete açılan Avrupa Resort Otel'in Buzdağı-Papazçeşme yakınında yol açma girişiminde bulunduğu öne sürüldü.

Orman Bölge Müdürü Talat Bölükbaş, yaklaşık 15 gün önce, bir ihbar aldıklarını ve olay yerine gittikleri zaman yol izleriyle karşılaştıklarını söyledi. Gizli bir faaliyet yapıldığının kesin olduğunu, ancak kimin yaptığını tespit edemediklerini belirten Bölükbaş, ‘‘Bakanlık olarak, bizim yol açma gibi bir çalışmamız, hatta düşüncemiz bile yok. Şimdi söz konusu iz alanları üzerine fidan dikiyoruz. Yol açılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz’’ dedi.

Gizli yol açmak isteyenlerin ilk raundu kaybettiklerini söyleyen Uludağ Sivil İnisiyatif Grubu Sözcüsü Gazeteci Levent Gencelli, kent ile dağ arasındaki ulaşımın ya teleferik ya da mevcut karayoluyla sağlandığını hatırlattı. Gencelli, gizli yol izleriyle Kadıyayla'da hizmete giren Avrupa Resort Oteli'nin açılışı arasında bağlantı olduğunu öne sürerek, otelin teleferik müşterisiyle yetinmeyip yeni müşteri kazanmak için karayolu açılmasını istediğini öne sürdü. Otel yetkilisi Yener Kılıç'ın ‘‘Olası orman yangınlarına karşı müdahaleyi kolaylaştırıcı bir yola ihtiyaç vardır’’ açıklamasını hatırlatan Gencelli, şöyle konuştu:

‘‘Yüzyıllardır yangın çıkmayan Uludağ'ın, o bölgesinde çok yakın tarihte büyük bir orman yangın çıkartılacak ve bu yol açılmalıdır denecek. O yangının sorumlusu da bu yolu isteyenler olacak.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!