'Ülkücüleri Naziler eğitti'

Güncelleme Tarihi:

Ülkücüleri Naziler eğitti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2006 16:29

Abdi İpekçi cinayeti ve Papa suikastının kilit isimlerinden Oral Çelik, 1970’li yıllarda Malatya’daki ülkücüleri Naziler’in eğittiğini söyledi.

Haberin Devamı

25 yıllık suskunluğun ardından BUGÜN Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Abdi İpekçi cinayeti ve Papa suikastının ‘kilit ismi’ Oral Çelik, 1970’li yılların sonlarında Malatya’daki ülkücüleri Naziler’in eğittiğini söyledi.

Ankara ve İstanbul’da ticaret yapan ve izlenme rekorları kıran “Kurtlar Vadisi” dizisini aratmayacak “Hedefteki Sır” adlı dizinin senaryosunu yazan Oral Çelik, BUGÜN gazetesinde yayınlanan ropörtajda şunları söyledi:

“O zaman kolluk kuvvetleri yetersiz ve donanımsızdı. Olaylar Türkiye’nin her şehrinde hızla yayılıyordu. Bir iç savaşın eşiğindeydik. Biz, bırak kendi ülkemizi kendi yaşadığımız toprakları Çin Seddi’nden Sarajevo’ya kadar bir bağımsız Türk devleti kurma sevdasındayken, üzerinde yaşadığımız topraklarımız tehlike içindeydi. Türk düşmanları fitili ateşlemiş, sağ-sol, Alevi-Sünni çatışmaları ülkeyi adeta bir iç savaşa sürüklemişti. Buna karşı örgütlenmemiz ve vatanımızı, bayrağımızı müdafaa etmemiz gerekiyordu. Biz bunun bilincindeydik.”

Haberin Devamı

GENEL MERKEZ’DEN GELİYORLAR

O yıllarda, “komünizmle mücadele” adı altında Malatya’ya kendilerini “Alman Nazileri” olarak tanıtan kişilerin geldiğini anlatan Çelik, “Beraberlerinde Ankara Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nden ‘Eşref’ adlı bir kişi de vardı. Bunların amacı komünizmi sindirmekti. Bu şahıslar 3’er kişiden oluşan 10 kişilik timler kurdular, ders verdiler. Eğitim görenler masada duran bayrak, Kur’an, silah üzerine yemin ettiriliyordu. Ne yaptıklarını saati saatine bilmeme rağmen bu timlere katılmadım. Ben Türk’tüm ve beni bir Türk eğitebilirdi. Bu sebepten dolayı kendi ordumuzu kurduk. Hazar Gölü’nün kenarında eğitim kampımız vardı” diye konuştu.

Malatya’da ülkücü gençlere eğitim veren Naziler’in video çekimi yaptığını da açıklayan Oral Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İçlerinde adamlarım vardı. Ne yaptıklarını saniye saniye öğreniyordum. Derslerde her türlü silâh kullanma, sabotaj, fidye alma, adam kaçırma, suikast öğretiliyordu. İlk bölümdeki dersler bununla kalmıyor, bomba, bıçak, ustura ve değnek kullanma teknikleri de anlatılıyormuş. Robotlar ve kum torbaları eğitimin bir diğer unsuru. Dersin ikinci bölümünde de otomobil gaspı, solcuların yürüyüş, konuşma ve giyinme tarzı anlatılıyormuş. Örnek vermek gerekirse; solcuların giydiği kıyafetler giyilecek, tipleri onlara uyacak, favoriler uzatılacak, yeşil uzun parkalar ve botlar giyilecek gibi. İşte o günler böyle günlerdi. Siz kapıyı kapatmazsanız içeri başkası girer.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!