Ülkücüler Devlet'e emanet

Güncelleme Tarihi:

Ülkücüler Devlete emanet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

MHP'nin yeni Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘Başbuğ' Alparslan Türkeş'in koltuğunu, dün oğlu Tuğrul Türkeş'ten devraldı. Türkeş, devirden sonra Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Mit, Genel Muhasip Münir Terzioğlu ve başkanlık divanı üyeleri ile birlikte, MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti. Mit, ‘‘Genel Başkan'a kendi yönetimini oluşturma fırsatı vermek için istifa ettik. Yeni yönetimi MYK seçecek'' dedi.

Bahçeli, yoğun güvenlik önlemleri altında geldiği Genel Merkez'de, kurbanlar kesilerek, tekbir ve dualar eşliğinde Genel Başkanlık koltuğuna oturdu. Bu sırada, ‘‘Hayırlı olsun, başarılar dilerim'' diyen Türkeş'in gözleri doldu ve kimseyle göz göze gelmeden hızla odadan ayrıldı.

Bu arada, Türkeş'in sağlığında MHP'ye katılan devlet eski bakanlarından Şerif Ercan dün MHP'den istifa etti. Ancak kısa süre sonra Alanya'dan istifasını geri aldığını açıkladı.

MHP'nin hükümete güvenoyu verip vermeyeceği, yarın yapılacak MYK toplantısında kararlaştırılacak. MHP'nin transfer milletvekilleri İsmail Köse ve Kubilay Uygun'un da katılacağı toplantıdan, hükümete ‘Çekimser oy verme' kararının çıkması bekleniyor.

Öte yandan Sadi Somuncuoğlu'nun değişik partilerden 10 kadar milletvekili ile temasta olduğu ve MHP'ye geçmeyi güvenoyundan sonraya bırakacağı belirtildi. Somuncuoğlu ise MHP'nin tavrına uyacak. MHP'ye, BBP'den de 2 milletvekili ile bazı belediye başkanlarının katılacağı öne sürüldü.

Babasının koltuğunu devretti

Babasının koltuğunu devretti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!