Ülkeyi şarkılarla yönetecek parti kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Ülkeyi şarkılarla yönetecek parti kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 16:32

Siyasi hayatımıza, sokaktaki şiddetten, eğitim sorunlarına kadar tüm sorunları şarkılarla çözmeyi vaat eden yeni bir parti girmeye hazırlanıyor. Hedef kitlesini sınıf öğretmenleri olarak beliryelen Şiirle Armoniyle Ritmle Karanlıkları Işıldatma (ŞARKI) Partisi, kuruluş çalışmalarını seçimlerden sonra hızlandıracak.

Haberin Devamı

22 Temmuz seçimleri öncesi yoğunlaşan siyasi hayatımız, kuruluş çalışmalarına başlayan ŞARKI Partisi ile renklenecek. Şiir okuyan şarkı söyleyen herkese kaset yapmayı, sanata duyarlı bir toplum yaratıp, sokakta ve ailede şiddetin önüne geçmeyi vaat eden parti, öncelikli hedefini ise Türkiye’deki 35.000 okulda görev yapan yüz binlerce sınıf öğretmeni olarak belirledi. ŞARKI Partisi’nin logosunun ise nota işareti olacağı belirtildi.

“Şarkıyla Her şeyi ölümsüzleştirebiliriz. Herkese Bir şarkı... ” sloganıyla yola çıkan ŞARKI Partisi’nin kurucu Genel Başkanı Gökhan Şen, kurulacak yeni partiyi anlattı. Türkiye’nin ilk seçim şarkısı bestelediğini dile getiren Şen, vizyonlarını “Şarkılarla hayatı kolaylaştırmak ve zenginleştirmek” olarak açıkladı. Şen misyonlarını şöyle anlattı.

“Misyonumuz, sanatsal çözümlerle ve şarkıların desteği ile Türk insanının kaliteli bir yaşam standardına kavuşmasını sağlamak. Bunu yaparken çocuklarının topluma hazırlanması, estetik beğeni düzeyinin geliştirilmesi, nitelikli birey olması, nazik ve duyarlı insan olması, sanat ve sanatçıya saygılı, kültürel değerlere sahip çıkan ve geliştiren bireyler olarak yetiştirilmesini sağlamaktır.”

GENEL MERKEZ VE PROPAGANDA OTOBÜSÜ HAZIR

Haberin Devamı

Hazırlık çalışmasına başladıkları yeni partinin propaganda otobüsünün çalışmalara başladığını belirten Şen, “Partimizin genel merkezi Ankara Çankaya’da olup, ilk hedefimiz Aralık 2007 sonuna kadar 81 ilde örgütlenmektir” dedi. Şen, 2007 yılı içinde yaşama geçirecekleri bir takım projelerini ise şöyle sıraladı:

-Okuma yazmayı şarkılarla öğreteceğiz. Okuma yazmayı öğreten şarkı albümü yüzbinlerce öğretmenin duasını alacak.

-Öğreten şarkılarla Türkiye’de ilk defa çocuklara doğru alışkanlıkları ve şiddetten uzak durmayı öğreteceğiz.

-Taksi ve ticari araç sürücülerimize şarkılarla İngilizce öğreteceğiz.

-Partilimiz olmasa bile 3 binin üzerinde belediye başkanını hazırladığımız “Başkan amcam eğitim şarkıları” isimli müzikli eğitim albümü sayesinde tek tek ölümsüzleştirmek.

-Toplumsal şarkılar “Sokaklarda çocuklar çaresiz kalmasın” albüm ve klipleri yapmak.

-Gençleri kahve köşelerinden müzikle kurtaracağız. Gençlere istediği enstrümanı çalmayı ve müziği öğreten görüntülü eğitim VCD’leri dağıtacağız.

-Atatürk’ü yepyeni şarkılarla yeni kuşaklara tanıtacağız.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!