Ülkenin anasını ağlattı, şimdi CHP’nin akıl hocası

Güncelleme Tarihi:

Ülkenin anasını ağlattı, şimdi CHP’nin akıl hocası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2011 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, isim vermeden Süleyman Demirel’i eleştirerek, “CHP milli şefini değiştirdi. Emeklilik süresini kısaltarak bu ülkenin anasını ağlattı. O zat şu anda CHP’ye hocalık yapıyor” dedi. Erdoğan dün Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı’ndan şöyle seslendi:

“1991, Türkiye seçime hazırlanıyor, bugün artık emekliye ayrılmış bir siyasetçi, o zaman merhum Turgut Özal’a en ağır hakaretleri yaparak, iktidara gelme hırsıyla, olmayacak vaatler vererek seçime hazırlanıyor. ‘Ben iki anahtar vereceğim’ diyordu. ‘Çalışma süresini 20 yıla indirip, emekliliği kısaltacağım’ diyordu. Kısaltarak bu ülkenin anasını ağlattı. Birilerinin bugünkü vaatlerine benziyor mu? Aynı vaatler değil mi? Bu benzerlik nereden geliyor acaba? O zat şu anda CHP’ye akıl danelik, hocalık yapıyor. Silivri’dekini oraya transfer etmeye aracılık yapıyor. CHP milli şefini artık değiştirmiş durumda.
/images/100/0x0/55eb0bfcf018fbb8f8a78f96

Akşam yedim güllaç

O emekli siyasetçinin vaatlerini aynen “kes, kopyala, yapıştır” yapıyor. Şimdi el ele, kol kola AK Parti’nin karşısına çıktılar. 1991’de bu vaatlerle milletimi kandırıp koalisyon ortağı oldular, hem de CHP ile. Her birinize bir ev verdiler mi? Enflasyonu tek haneye indirebildiler mi? Afyonkarahisar’ın güzel bir sözü var. ‘Akşamdan yedim güllaç, sabahleyin senin de benim de karnım aç.’ Olay bu.

Başka akıl hocası bul

Şimdi 87 yaşındaki o emekli hoca bir yanda, çırak bir yanda, aynı 91’deki gibi bol keseden atıp tutuyorlar. Milletimin bunlara karnı tok. Milletim bunları test etti, 3 Kasım’da bunları tasfiye etti. Gölgede duranın gölgesi olmaz. Sayın Kılıçdaroğlu, sen kendine başka akıl hocası bul, gölgede kalma, biraz güneşe çık, güneşe. CHP tıpkı milli şefleri geçmişte ne yaptıysa onu yapıyor. Biraz türban, biraz din iman, biraz KCK, bolca çete, bolca Ergenekon. Sos olarak biraz da emekli siyasetçi. Bu insanın midesine oturur, ülser yapar.

Kadroya hâkim ol
/images/100/0x0/55eb0bfcf018fbb8f8a78f98


Sayın Bahçeli, gök kubbeyi üzerimize yıkacakmış. Ey Allah’ım güler misin, ağlar mısın? Hangi gök kubbeyi kimin üzerine yıkacaksınız? Sende o mecal var mı? Önce şu yönettiğin kadroya hâkim ol. Bu tür olayların liderlerle bir ilişkisi olamaz, olmamalı. Bu bir partiyi ilgilendirmez, ilgilendiremez. Ama bu türler ortaya çıktığı zaman da lidere, yönetime düşen bunları tasfiye etmektir. Gayri meşru işin özeli olur mu? Müslüman toplumda siyasetin önde gelenlerine bu yakışır mı?
Hem CHP’nin kaset mamulü Genel Başkanı’na hem MHP Genel Başkanı’na açık açık sesleniyorum. Hükümet, güvenlik güçleri, istihbarat birimleri yargı bu ciddi meseleyi takip ediyor, edecektir. Bir zahmet siz, sağda solda suçlu arayacağınıza, kendi çevrenize bakın.”

Gençlerden elinizi çekin

Erdoğan Kütahya mitinginde de özetle şunları söyledi: “İki milyon, çok büyük hayallerle YGS sınavına girdi. Birileri ortaya şifre iddiaları attı. Hemen bu iddianın üzerine çullandılar. CHP ve MHP gençlerin hayalleri üzerinden istismara devam ediyor. Sınava giren her öğrencinin hakkı ve hukuku bizim teminatımızdadır. Gençlerin üzerinden elinizi çekin. Varsa çık açıkla, koy belgeyi ortaya.” Erdoğan, Kütahya’daki siyanür sızmasıyla ilgili de “Meseleyi an be an izliyoruz. Şu an endişeyi gerektirecek hiçbir durum yok. Mesele takibimiz ve kontrolümüz altındadır” dedi.
/images/100/0x0/55eb0bfcf018fbb8f8a78f9a

Afişe 24 saat polis nöbeti

Edİrne’de Başbakan Erdoğan’ın büyük fotoğrafının bulunduğu seçim afişinin sivil polislerce 24 saat korunduğu ortaya çıktı. AK Parti Edirne İl Teşkilatı’nın bir dükkânın dışına astığı, üzerinde “Edirne hazır, hedef 2023” ve “İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün” yazan afiş yırtıldı. Bir gün sonra yenisi asılan afişi korumak üzere Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nce görevlendirilen sivil polis elinde telsiziyle 7/24 nöbette. Erdoğan’ın Afyonkarahisar mitingi öncesinde ise alan, çevresi ve platform, Ankara’dan gelen iki görevli tarafından dedektörlerle kimyasal madde taramasından geçirildi. Kontroller açılışı yapılan 41 tesiste de sürdü.

Kılıçdaroğlu’ndan 7 bin TL

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, TBMM’de grup toplantısındaki konuşmasında, “kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” iddiasıyla CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtığı davada, 7 bin lira tazminat kazandı. Dava dilekçesinde Kılıçdaroğlu’nun, konuşmasında, “...İnsanda biraz utanma olur, insanda biraz ahlak, saygı, onur olur... Kim samimi, kim dürüst, kim omurgalı? Eğer verdiğin sözün arkasında durmuyorsan sayın başbakan sana omurgasız derler, kusura bakma...” dediği anımsatılmıştı.

‘İki Şehre’ çalıştı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesinden sonra İstanbul için bugün açıklayacağı “İki Şehir” projesiyle ilgili brifing aldı. Erdoğan, Bağlarbaşı Kültür Merkezi’ndeki brifinge 11.00’de geldi ve yaklaşık iki saat kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katıldığı toplantıda, Erdoğan’ın bugün Haliç Kongre Merkezi’nde açıklayacağı projenin son detayları incelendi. Toplantı öncesi ve sonrasında partililerle fotoğraf çektiren Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ve Kadir Topbaş’la birlikte yürüyerek AK Parti Muratpaşa Seçim İrtibat Bürosu’nu ziyaret etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!