Ülke meselelerine ‘hassas’ çeteciler

Güncelleme Tarihi:

Ülke meselelerine ‘hassas’ çeteciler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 00:00

Eskişehir’de aralarında kamu görevlilerinin, eski ülkü ocakları şube başkanının ve amigoların olduğu 62 kişi gözaltına alındı. Yapılan baskınlarda Glock tabancadan samuray kılıcına kadar onlarca silah ele geçirildi.

Haberin Devamı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurdukları öne sürülen kişilere yönelik 27 Ağustos sabahı 05.00 sıralarında Eskişehir, Sakarya ve Antalya’da toplam 80 ev ve işyerine eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında 2 kamu görevlisi, eski ülkü ocakları şube başkanı ve Eskişehirspor taraftar grubu liderlerinin de bulunduğu 62 kişi gözaltına alındı.

Glock, kılıç, uyuşturucu...

Şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda aralarında 1’i Glock marka toplam 27 tabanca, 10 pompalı tüfek, 234 tabanca mermisi, 84 pompalı tüfek fişeği, frekans tarayıcılı el telsizi, 2 el telsizi, 1 şok cihazı, 1 rambo bıçağı, 1 samuray kılıcı, 1’i sallama 2 bıçak, 22 uyuşturucu hap ile 29 gram esrar ele geçirildi. 11 kişi serbest bırakılırken, 51 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

‘Canlı bombayla uğraşın’

Şüphelilerden suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen Ahmet T. adliyeye götürülürken, “Konu mankeni miyiz l.n biz? Artistler. Vatanın öz evlatlarına bunu yapıyorsunuz, PKK’lılara bir şey yapmıyorsunuz. Asparagas operasyon, dedikodu operasyonu bu.” diye bağırdı. Şüphelilerden bazıları da “Bizimle uğraşacaklarına canlı bomba ile uğraşsınlar” dedi.

135 kişi mağdur oldu

AHMET T., Mehdi S. ve Ufuk Ö. tarafından yönetilen suç örgütünün 135 kişiyi mağdur ettiği, çek-senet tahsilatı, uyuşturucu ticareti, kaçak içki ve sigara satışı yaptığı, spor faaliyetleri ve taraftar gruplarını yönlendirme alanlarında yoğun olarak faaliyet gösterdiği öne sürülüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!