Ulaşım zammı protestosunda gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Ulaşım zammı protestosunda gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2011 11:04

BAŞKENT ulaşım zammını Ege Mahallesi’nde protesto eden grup, Ziya Gökalp Caddesi’ni trafiğe kapattı, eski otobüslere binmeyerek Tuzluçayır’a kadar yürüdü.

Haberin Devamı

Ankara’da toplu taşıma ücretlerine yapılan zamları protesto eden Halkevleri üyeleri, saat 18.00 sıralarında Kızılay Ege mahallesi duraklarında bir araya geldi. Grup üyeleri toplu taşıma yapılan zamların geri alınmasını ve Ege Mahallesi güzergahına verilen eski otobüslerin kaldırılarak yerlerine yeni otobüslerin verilmesini istedi. Bir süre ’Gökçek istifa’, ’Ulaşım zamları geri alınsın’ sloganları atan grup üyeleri, vatandaşlardan eski otobüslere binmemesini istedi.

Eski otobüslere binmeyen yolcular, grup üyeleri ile Ziya Gökalp Caddesi’ni trafiğe kapattı. Soğuk havaya rağmen cadde üzerinde oturma eylemine başlayan yolcular ve grup üyeleri yeni otobüs verilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Yaklaşık 250 kişilik grup, daha sonra eski otobüslere binmeyerek Tuzluçayır’a kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında polis ile grup üyeleri arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!