Ulaşım zammı mahkemeye taşındı

Güncelleme Tarihi:

Ulaşım zammı mahkemeye taşındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 13:22

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP), İstanbul’da toplu ulaşıma yapılan zamları yargıya taşıdı. CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamayligil başkanlığındaki CHP’li heyet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım zammı hakkında yürütmeyi durdurma istemiyle İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

Başvurunun ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Tamayligil ilk olarak Beytüşşebab’taki terör saldırısına değindi. CHP olarak teröre karşı yapılması gerekenler konusunda defalarca çağrıda bulunduklarını söyleyen Tamayligil, "Sürekli üzülerek değil çözüm üreterek bir yol devamlılığı sağlamamız gerekiyor" dedi.

ZAM, İSTANBULLULARA HAKSIZLIK

İstanbul’da ulaşıma yapılan zammın yüzde 50’leri bulduğunu ve İstanbullulara haksızlık yapıldığını söyleyen Tamayligil, "Bugün buradayız. Adli açıdan İstanbullara yapılan bir hukuksuzluğa karşı buradayız. Tüm İstanbullular adına toplu taşımaya hukuksuzca yapılan zamların yürütmesinin durdurulması için başvuru yaptık. Zamlar asgari ücrete yapılan zammın çok çok üzerinde" diye konuştu.

Harçların kaldırılmasının da CHP projesi olduğu öne süren Tamayligil, ulaşım zammıyla öğrencilere harç benzeri yeni bir sürecin işletildiği iddiasını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!