Ulalar'da patlamada ölen 4 çocuk defnedildi

Güncelleme Tarihi:

Ulalarda patlamada ölen 4 çocuk defnedildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2006 18:07

Erzincan'ın Ulalar beldesinde dün meydana gelen patlamada ölen 4 çocuk toprağa verildi.

Haberin Devamı

Atatürk Mahallesi'ndeki bir garaja bırakılan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Umut Türkmen (6), Cem Celep (11), Mert Celep (6) ile Orhan Oğuz (12) için Ulalar Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi.
Erzincan Valisi Ali Güngör, törende, binlerce yıldır beraber yaşayan, canı cana, kanı kana karışmış bir milleti bölmeye çalıştıklarını ifade etti.

Terör örgütünün, hedefine ulaşmak için genç, yaşlı dinlemeden kan akıttığını belirten Güngör, “Terörle mücadeleyi sadece görevlilere has bir olay olarak düşünmeyelim. Anneler, babalar, kardeşler olarak hepimiz vatan, millet sevgisiyle çocuklarımızı büyütmeliyiz. Bin yıldır birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak için iç ve dış düşmanlara ödediğimiz bedeller çocuklarımıza anlatılmalıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay İsmail Ekici de terörle mücadelenin arttırılarak devam edeceğini söyledi.
Terörle mücedelede halkın desteğini isteyen Kıdemli Albay Ekici, ”Katilleri bulacağız. Siz merak etmeyin. Tüm gücümüzle bunların peşindeyiz” dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende ölen çocukların yakınları fenalık geçirdi.
Terör örgütü aleyhine sloganların atıldığı cenaze töreninin ardından, çocukların naaşları Hamidere Mezarlığı'na defnedildi.

Ulalar beldesinde dün Atatürk Mahallesi Muhtarı Erdal Türkmen'in garaj olarak kullandığı barakada saat 11.45 sıralarında meydana gelen patlamada Cem Celep (11), Mert Celep (6), Orhan Oğuz (12) ve Umut Türkmen hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!