Uğursuz tekne yandı

Güncelleme Tarihi:

Uğursuz tekne yandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2001 01:33

Tuzla'da, geçen yıl emekli Albay Rıza Soyral'ın eşinin içinde zehirlenip hayatını kaybettiği Flash adlı teknesi bu kez de yakıt ikmali yapılırken yandı.

Ölüm teknesinden kızıyla birlikte sağ çıkmayı başaran Rıza Soyral, dün saat 11.00'de Tuzla Mercan Adası balıkçı barınağında bağlı 5.5 metrelik teknesine yakıt ikmali yaparken yakıt tankı birden alev aldı. Rıza Soyral suya atlayarak canını kurtardı ancak alevler tekneyi kapladı. Yangının itfaiyeye bildirilmesinden kısa süre sonra gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Soyral teknesinin kül olmasını üzüntüyle izledi. Köpük sıkılarak yangın tamamen söndürülürken Rıza Soyral, ‘‘Yakıt tankını kapatıyordum biraz taşırmışım zannedersem bu yüzden alev aldı. 25 milyar TL değerindeydi, neyse ki canımı kurtardım. Tekne bana uğursuz geldi’’ dedi.

Soyral Ailesi, geçen yılın 19 Temmuz'unda aynı tekne ile bir felaket yaşadı. Rıza Soyral eşi Nurgül ve 16 yasındaki kızı Berrak ile hafta sonu teknesi ile Marmara Denizi'ne açıldı. 24 saat sonra Büyükada açıklarında sürüklenen tekne üç balıkçı tarafından bulundu. Aile fertleri güvertede baygındı ve ağızlarından beyaz köpükler geliyordu. Hemen hastaneye kaldırılan Soyral Ailesi’nden anne Nurgül Soyral hayatını kaybederken Berrak ve babası kurtarıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!