Uğur Mumcu anılıyor

Güncelleme Tarihi:

Uğur Mumcu anılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2002 13:38

Uğradığı bombalı saldırıcı sonucu yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 9. yılında çeşitli kuruluşlarca düzenlenen etkinliklerle anılacak. Etkinlikler, 24 Ocak'ta Uğur Mumcu Sokağı`nda başlayacak. Konuşmaların ardından Cebeci Asri Mezarlığı`nda Mumcu`nun kabri ziyaret edilecek. Akşam ise Büyük Tiyatro`da gazeteci Işık Kansu`nun yazdığı "Bugün ne yazsam" adlı tek perdelik müzikli gösteri sergilenecek.

Haberin Devamı

CHP örgütleri de toplantılarla Uğur Mumcu`yu anacak. CHP Genel Sekreteri Önder Sav tarafından il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelgede, CHP örgütlerinin Ankara`da ve tüm Türkiye`de düzenlenen törenlere geniş katılımı istendi.  

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ise 24 Ocak günü Beşiktaş Evlendirme Dairesi`nde panel, video gösterimi, saz dinletisi ile Mumcu`yu anacak.  

Etkinlikler, Uğur Mumcu (24 Ocak 1993) ve Muammer Aksoy`un (31 Ocak 1990) ölüm tarihleri arasında düzenlenen "9. Adalet ve Demokrasi Haftası" boyunca sürecek.  

Muammer Aksoy da ölümünün 12. yılında anılacak. 31 Ocak`ta Aksoy`un Cebeci Asri Mezarlığı`nda kabri ziyaret edilecek ve anısına açıkoturum düzenlenecek. Aynı gün akşam Resim Heykel Müzesi Salonu`nda`` 9. Adalet ve Demokrasi Haftası``nın geleneksel dinleti ve söyleşisi yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!