Uğur Dündar Mahallesi, Vasfiye Özkoçak Köprüsü

Güncelleme Tarihi:

Uğur Dündar Mahallesi, Vasfiye Özkoçak Köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Saklıköy Evleri'nde mahalle ve parklara gazetecilerin adı verildi: Uğur Dündar, Doğan Heper, Güneri Civaoğlu, Coşkun Aral ve Savaş Ay Mahalleleri, Vasfiye Özkoçak Köprüsü, Nail Güreli ve Halit Çapın Parkları...

Şile'de basın çalışanlarının doğada yaşamak için kurdukları Saklıköy Evleri'nin ikinci bölüm inşaatlarına başlanırken, mahalle ve parklara gazetecilerin adı konuldu.

Gazetemizin yazarlarından, ünlü televizyoncu Uğur Dündar, Milliyet Gazetesi yazarı ve Milliyet Gazetecilik AŞ Murahhas Üyesi Doğan Heper, Milliyet Gazetesi başyazarı Güneri Civaoğlu, fotoğrafçı ve belgeselci Coşkun Aral ve televizyon programcısı Savaş Ay'ın isimleri Saklıköy'ü oluşturan beş mahalleye verildi.

Ayrıca Saklıköy'ü ayıran Yeniköy Deresi üzerinde inşa edilen taş köprüye, 40 yılını muhabirliğe adamış olan Milliyet Gazetesi'nden Vasfiye Özkoçak'ın adı verildi. Saklıköy'deki iki parka da Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Milliyet Gazetesi yazarı Nail Güreli ile Halit Çapın'ın adı verildi. Tabelaların konulması nedeniyle geçen hafta sonu yapılan piknikte bütün bu ünlü gazeteciler bir araya geldi. Köfte, döner ve kokoreç yediler, gözleme kuyruğuna girdiler. Gazetecilerin çocukları da pamuk şeker ve kestane kebap arabalarının başına toplandı. Saklıköy'ün bir sokağında da bir resim sergisi açıldı. Şile Belediye Başkanı İhsan Çayıroğlu törende yaptığı konuşmada ‘‘Başarılı insanlara hak ettikleri onuru yaşarken vermenin çok anlamlı bir ödüllendirme şekli olduğunu düşünüyorum’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!