Uğur Acar 'cinayet' suçlamasında kendini böyle savundu

Güncelleme Tarihi:

Uğur Acar cinayet suçlamasında kendini böyle savundu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 16:16

Türkiye’nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar, otomobilini yakmak isterken kendini yaktığı iddia edilen 33 yaşındaki Ramazan Kaya’nın ölümüyle ilgili yargılandığı davada savunma yaptı. Acar, "O gün çok alkol almıştık, araç durdu. Ramazan Kaya, ’Bu aracı yakacağım’ dedi. Ön tarafına bir şeyler döktü. O sırada üzerine benzin dökülmüş. Daha sonra birkaç adım geri gitti, sigarasını yakarken kendini yaktı" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar ve 2 arkadaşı hakkında, 2 yıl önce iddiaya göre bozulan otomobilini yakmak isterken kendini yakan Ramazan Kaya’nın ölümüyle ilgili ömürboyu hapis istemiyle açılan davanın ikinci duruşması Manavgat 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İlk duruşmaya gelmediği için zorla getirme kararı verilen Uğur Acar ve akrabası Numan Acar sanık olarak ifade verdi. Hakkındaki suçlamaları reddeden Uğur Acar, Ramazan Kaya’nın halasının oğlu olduğunu söyledi. Olay akşamı Numan Acar ve arkadaşları Hasan Yıldız’la birlikte Ramazan Kaya’nın otomobiliyle gezdiklerini belirten Uğur Acar, "O gün çok alkol almıştık, araç durdu. Ramazan Kaya, ’Bu aracı yakacağım’ dedi. Ön tarafına bir şeyler döktü. O sırada üzerine benzin dökülmüş. Daha sonra birkaç adım geri gitti, sigarasını yakarken kendini yaktı" dedi.

Haberin Devamı

’2 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI’

Ramazan Kaya’nın yanmaya başlamasıyla Hasan Yıldız’ın şoka girdiğini anlatan Uğur Acar, "Böyle durumlarda suyun iyi geleceğini bildiğim için benzin bidonuyla kanala su almaya gittim. Ramazan Kaya’yı Numan Acar’la birlikte söndürdük. Bu arada itfaiye ve ambulans geldi. Hastaneye kaldırıldı. 2 gün yoğun bakımda kaldı. Daha sonra vefat etti" diye konuştu. 

Haberin Devamı

Uğur Acar cinayet suçlamasında kendini böyle savundu

TELEFONLARI DİNLENMİŞ

Mahkeme başkanının itfaiyeye kimin haber verdiği sorusuna Uğur Acar ’Hatırlamıyorum’ diye cevap verirken, maktulle aralarında herhangi bir husumet olmadığını ve akraba olduklarını aktardı. Üzerinden zaman geçtiği için o gün ne içtiklerini tam olarak hatırlayamadığını belirten Acar, "Hep birlikte 4’er şişe alkol aldık. Ramazan’ın otopsisinde alkol çıkmamış, neden böyle bir sonuç çıktı, onu anlayabilmiş değilim" dedi. Mahkeme başkanı olaydan sonra Uğur Acar ve arkadaşlarının telefonunun dinlendiğini belirtirken, Acar’a Hasan Yıldız ve Numan Acar’la yaptığı görüşmeleri sordu. Uğur Acar, Hasan Yıldız’la yaptığı görüşmenin normal olduğunu, Numan Acar’la yaptığı görüşmede ise başka birinden bahsettiklerini aktardı.

Haberin Devamı

KIZI TANIK OLARAK DİNLENDİ

Duruşmada tanık olarak dinlenen maktul Ramazan Kaya’nın kızı E.R.K., sanıklarla uzaktan akraba olduklarını bildiğini, Hasan Yıldız’ı bir defa evlerinde kahvaltıya geldiğini hatırladığını söyledi. Numan Acar’ı hiç tanımadığını söyleyen E.R.K., Numan Acar’ın Antalya’da oturduğunu ve köye geldiği zaman gördüğünü aktardı. Babasının sürekli alkol almadığını söyleyen K., kendisinin yanında hiç alkol içmediğini ama canı çok sıkıldığında içtiğini bildiğini anlattı.

EŞİ: KENDİNİ YAKTIĞINA İNANMIYORUM

Hatice Kaya da raporlarda eşi Ramazan Kaya’nın otomobilin 7 metre ilerisinde yandığını belirtildiğini ifade ederek, "Eşimin kendini yaktığına inanmıyorum. Senelerce yangın söndürme cihazları satan bir firmada müdürlük yaptı. Bir yangında kendini koruyabilecek bilgi ve eğitimi vardı" dedi.
Duruşma delillerin incelenmesi amacıyla ileri bir tarihe ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!