Uğraşmayı misyon edindiler

Güncelleme Tarihi:

Uğraşmayı misyon edindiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2005 00:00

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, son zamanlarda belirli çevrelerce TSK ile ilgili maksatlı bir yıpratma kampanyası yürütüldüğünü söyledi. ‘Bizim sabrımızı ölçüyorlar’ diyen Orgeneral Özkök’ün, TSK’ya yayınladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şöyle:

Haberin Devamı

GELECEK UYARISI

İçinde yaşadığımız coğrafyada, gelecekte neler olabileceğini sürekli değerlendirmemizin önemini burada vurgulamak istiyorum. Çünkü tarih bu coğrafyada; öngörülemeyen ancak barındırdığı uluslara acı yaşatan ve ibret alınması gereken onlarca olayla dolu.

GÜÇLÜ TSK HAYATİ

Bu sebeple, Türkiye gibi etrafı çok sayıda istikrarsızlıklarla dolu bir coğrafyada yaşayan bir ülkenin, güvenliğini sağlamak ve menfaatlerine yönelik tehditleri caydırmak için her bakımdan güçlü Silahlı Kuvvetlere sahip olması hayati önem taşıyor.

MAKSATLI YIPRATMA

Bu gerçeğe rağmen, son zamanlarda belirli çevrelerce TSK ile ilgili maksatlı bir yıpratma kampanyası yürütülüyor. Bu çevreler son dönemde, özellikle toplumu bir arada tutan ortak değerleri ve ülkü birliğini aşındırmaya, ulusal onurumuzu zedelemeye ve toplumsal uyumun sağladığı ilave gücü yok etmeye yönelik söylemlerde bulunmakta, bunu başarmak için de TSK’nın ulus ile olan bağlarını zayıflatmaya ve onun saygınlığına gölge düşürmeye çalışıyorlar. Hatta bunlardan bazıları TSK ile uğraşmayı misyon edinerek, adeta TSK’nın sabrını ölçüyorlar.

ÖNCE GÜVENLİK

Ancak unutulmamalıdır ki, güvenlik içerisinde olmadan ne refah, ne özgürlükler, ne demokrasi ve ne de yeni nesiller için garanti edilmiş bir gelecek vardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!