UGK: Kaddafi paralı askerlerden ordu kuruyor

Güncelleme Tarihi:

UGK: Kaddafi paralı askerlerden ordu kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2011 10:58

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin, ülkenin güneyinde Afrikalı paralı askerlerden bir güç oluşturduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Libya'da Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Yürütme Kurulu Başkanı Mahmud Cibril, Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin Afrika ülkelerinden savaşçı topladığı ve muhtemel bir direniş hazırlığı yaptığının sanıldığını söyledi.

 

Cibril, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mali'den Libya topraklarına her birinde en az 8 savaşçının bulunduğu 68 aracın geçtiği ve Kaddafi'nin ülkenin güneyinde çölde saklandığı haberlerinin alındığını belirtti.

 

Ayrıca, Libya liderinin Çad, Sudan ve Libya sınırlarında dolaşan Hamada kabilesiyle, Libya'ya girerek çatışmalar başlatacak 12 bin savaşçı sağlaması konusunda anlaşma yaptığını ifade edildi.

Haberin Devamı

 

Aylardır süren çatışmalardan sonra silahlı binlerce işsiz erkek nedeniyle intikam saldırıları ve suç oranında artış görüleceğinden duyulan endişeyi de dile getiren Cibril, UGK yetkililerinin, bu kişilere, ulusal orduya ya da kamu kurumlarının, petrol sahalarının ve sınırların güvenliğini sağlayacak özel güvenlik şirketlerine katılmaları seçeneğini sunmayı planladığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!