UFO'lar değil UFO'cular geldi

Güncelleme Tarihi:

UFOlar değil UFOcular geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

ORTADOĞU, Balkanlar ve Doğu Avrupa'nın ilk ‘‘Uluslararası UFO Kongresi’’ dün Lütfü Kırdar Kongre Sarayı'nda başladı. Sirius UFO Uzay Bilimleri Merkezi tarafından düzenlenen ve başlığı ‘‘Evrende Yalnız Değiliz’’ olan kongre bugün son bulacak.

Konferansın ilk konuşmacısı araştırmacı yazar Michael Lindemann, dünyada okyanus diplerinde, buzullar içinde çok düşük ısıda yaşayan 'sıradışı' canlıların varlığından sözetti. Son on yıldır astronomların dünya dışında da bir yaşam olabileceğini söylediğini belirten Lindemann, UFO gözlemlerinin de arttığını vurguladı. Lindemann'a göre astronomlar da Dünya dışı canlıların, gezegenimizi ziyaret ettiklerinin olası olduğunu söylüyorlar. Araştırmacı yazar, tezlerine delil olarak, Mars'ta ve Ay'da su olduğuna dair bulunan izleri gösterdi. Japonların Ay'a otel kurma projelerini anlatarak uzayın bize hiç de uzak olmadığını savundu.

İkinci konuşmacı astronom ve fizikçi Prof. Dr. Bruce Maccabee, 1940'lardan beri UFO gözlemlerinin teknik analizini yapıyor. UFO'ların daha çok biçimleri ile ilgilenen Maccabee, UFO'ların hangi ışıkları nasıl yaydığını, ne kadar hızlı hareket ettiklerini slaytlar eşliğinde anlattı.

Sirius UFO Uzay Bilimleri Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan, kuruluş amaçlarını ‘‘Evrende yalnız olmadığımız gerçeğini ve dünya dışı varlıkların gezegenimizi uzun zamandan beri ziyaret ettiğini, gerçekliği ispatlanmış fotoğraf, film, resmi belgelerle Türk halkına sunmak’’ olarak açıklıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!