UFO'cular boşa bekledi

Güncelleme Tarihi:

UFOcular boşa bekledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ufo'cuların büyük bekleyişi hüsranla sonuçlandı. Tayvanlı tarikat liderinin kehaneti üzerine ABD'nin Dallas kenti yakınındaki Garland'da buluşan ve önceki gece televizyonda Tanrı'yı izlemeyi umut eden binlerce meraklı, gazeteci ordusu hayal kırıklığına uğradı. Heyecanla beklenen Tanrı ne yazık ki televizyona çıkmadı.

Tanrı'nın Kurtuluşu Kilisesi'nin önderi Chen Heng-ming, yaklaşık 140 müritiyle Garland'da yaşıyordu. ‘‘Hoca Chen’’ bir süre önce müthiş bir haber uçurdu ve Garland'da dini programlar yayınlayan Kanal 18'de çarşambanın ilk dakikasında, tam 00:01'de Tanrı'nın görüneceğini, bunun gelecek hafta Dünya'ya dönüşünün ilk sinyali olacağını öne sürdü.

Bomba etkisi yaratan kehanet üzerine basın, tv temsilcileri uydulu yayın araçlarıyla Garland'da kamp kurdu. İnanan, inanmayan herkes tarikat liderinin evine akın etti. Çocuklarıyla gelen müritler uyku tulumlarını, şiltelerini de yanlarına almıştı. Polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Ağaçlarla çevrili bölge kordon altına alındı ve etrafına barikatlar dizildi.

Büyük an gelip geçti, saatler 00:01'i gösterdi, ancak Tanrı'yı televizyonda izlemek mümkün olmadı. Ekran bembeyazdı ve sadece televizyonun gürültüsü duyuluyordu. Tarikat lideri, mucizenin gerçekleşmemesine rağmen geceyarısı düzenlediği basın toplantısında kehanetinde ısrarlı olduğunu açıkladı. Chen Heng-ming, gazetecilere, ‘‘Televizyona çıkmasa bile Tanrı'nın varlığından şüphe ettirecek hiçbir neden yok. Evreni Yüce Varlık yarattı. 31 Mart'ta saat 10:00'da televizyona çıkacak ve yolunu kaybetmiş insanoğlu için yeni bir dönem başlayacak’’ dedi. Tepeden tırnağa beyaz giysiler içindeki müritler ise olayla ilgili yorumda bulunmaktan kaçındılar. ‘‘Hoca Chen’’ ve müritleri Tanrı'nın televizyona çıkmaması ardından toplu intihar gibi bir niyetleri olmadığını, Tanrı'ya karşı gelemeyeceklerini belirttiler.

Çin dilinde ‘‘zhen dao’’ denilen ve ‘‘doğru yol’’ anlamına gelen Tanrı'nın Kurtuluşu Kilisesi müritleri geçen aralık ayında California'dan Garland'a taşınmışlar ve ‘‘Buraları daha çok Tanrı'nın topraklarına benziyor’’ gerekçesiyle tercih ettiklerini belirtmişlerdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!