'UFO diye bir şey yok'

Güncelleme Tarihi:

UFO diye bir şey yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2009 11:03

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ulupınar Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Osman Demircan, “Ufo görüldüğü” yönündeki iddiaların gerçekle bir ilgisinin olmadığını öne sürerek, “Ufo diye bir şey yok, ancak bu, evrende yalnız olduğumuz anlamına gelmiyor' dedi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Demircan, “ufo”nun kanıtı bulunmayan bir durum olduğunu belirtti.

“Ufo görüldü” yönündeki iddiaları ortaya atanların gündem maddesi yaratma çabası içinde bulunduklarını savunan Prof. Dr. Demircan, “Bu kişiler ya gazetelerin ve televizyonların tirajlarını artırıp prim yapmaya çalışıyorlar, ya da bazı kuruluşlarda çalışan insanları kandırıp onların paralarını alıyorlar” diye konuştu.

Ufoların düşünüldüğü anlamda olmadığını kaydeden Demircan, şöyle konuştu:
“Ufo diye bir şey kesinlikle yok, ancak bu, evrende ve uzayda 'yalnız' olduğumuz anlamına gelmiyor. Başka yerlerde de yaşam alanları olabilir, fiziksel yaşam aynı olabilir. Ancak bırakın ulaşımı o kadar uzak bir alanla haberleşmek bile mümkün değil. Gökyüzünü sürekli tarayan gözlem evleri var. Her saatte bir tekrar tararlar, tekrar incelerler. (Yeni bir şey, bulgu, cisim var mı?) diye sürekli tarıyorlar. Bunlar arşivlerde, dijital arşivlerde mevcut. Görmek isteyenler, arşiv sitelerine girip inceleme yapabilir. Bilim adamları 'ufo' diye bir şey görmüyor. Çünkü öyle bir şey yok. 'Ufo gördük, ufo var' diyenler ve tekrar tekrar gündeme getirenler bu alanla hiçbir bilgisi olmayan kişiler. Optik bilmiyorlar, matematik bilmiyorlar, fizik ve kimya bilmiyorlar, fotoğrafçılıktan hiç anlamıyorlar. Kısacası bu konularla kendilerini ve birilerini kandırmaya çalışıyorlar.”

Haberin Devamı

Prof. Dr. Osman Demircan, bir sokak lambasını odak dışı bırakarak, 'flu' bir görüntü ya da fotoğraf çekip adına “ufo” dendiğini savunan Demircan, “Bunlar basit hareketler, biraz kamera bilgisi olan kişi, görüntüyle oynayabilir. Basit bir sokak lambasını ya da ışıksal nesneyi insanlara 'ufo gördük, işte ufo' diye yutturmaya çalışıyor. İş ticari boyutta olduğu için yıllardır filmlere bile konu oluyor” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!