UFO değil URO

Güncelleme Tarihi:

UFO değil URO
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

İngilizce ‘‘Tanımlanamayan Uçan Cisim’’ (unknown flying object) tamlamasının kısaltılmışı olan UFO'lar, yüzlerce yıldır insanları meşgul ediyor. Dünyanın birçok yerinde insanlar UFO gördüğünü iddia ediyor ve uzaydan gelen başka canlıların dünyamızda bulunduğuna inanıyor. Ama bugüne kadar hiçbir ciddi bilim adamı ve bilimsel kuruluş, yeryüzünde UFO'ya kesin olarak rastlandığını kanıtlayamadı. Her şey, şimdilik insanların düş gücüyle sınırlı.

Ama Fransa'nın Cubrenaiz kasabasının sakinleri, bugünlerde ‘‘tanımlanamayan yuvarlanan cisim’’in (unknown rolling object) varlığından kesinlikle eminler. Çünkü içinde sahibiyle birlikte onu, caddelerde, market önlerinde günün hemen hemen her saati görüyorlar.

Joel Teissier'nin 2000 yılının şerefine kendisi için yaptığı ve UFO'yu andıran bu araç, bir anda tüm Fransa'da olağanüstü popüler oldu. Ancak Teissier'nin aracı havada uçamıyor, sadece Cubrenaiz kasabasının sokaklarını arşınlayabiliyor. Adı da UFO, değil URO. 2 metre enindeki tekerlekli araç, elektrikli motoru sayesinde saatte ortalama 20 kilometre hız yapıyor. Alışverişe URO ile gitmeyi tercih eden Joel Teissier, bu ilginç aracıyla bölge sakinlerinin ve satıcıların büyük ilgisini ve sempatisini kazanıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!