Udo Kier Altın Portakal’a geliyor

Güncelleme Tarihi:

Udo Kier Altın Portakal’a geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2012 09:58

Ali Özgentürk’ün aynı oyuncularla aynı hikâyeden çektiği iki farklı film olan “Görünmeyen” ve “Beni Sev” Altın Portakal’da gösterilecek.

Haberin Devamı

Aynı oyuncular, aynı mekânlar ve aynı hikâyeden “Görünmeyen” ve “Beni Sev” adlı iki farklı filme imza atan usta yönetmen Ali Özgentürk, dünya sinema tarihinde ender rastlanan bu sinema çalışmasıyla Altın Portakal izleyicisi ile buluşacak.

Hitler Almanyası’ndan Anadolu’ya uzanan müzik yolculuğu
Antalya Büyükşehir Belediyesi & Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle 06 - 12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne, “Görünmeyen” ve “Beni Sev”de Macar besteci Bela Bartok’u canlandıran Udo Kier de konuk olacak.

Hitler faşizmi yüzünden Budapeşte’den Paris’e kaçan ve bir davette bir Türk kadınının mırıldandığı şarkıyı işittikten sonra Türk müziğini araştırmak üzere Anadolu’ya gelen Bela Bartok’u canlandıran Udo Kier, “Ali Özgentürk’ün çok iyi bir yönetmen olduğunu bildiğim için bu rolü kabul ettim” dedi.

Haberin Devamı

“Görünmeyen” ve “Beni Sev”, farklı kültürlerden gelen Recep ve nişanlısının, Recep’in doğduğu köye yaptıkları yolculuğun öyküsü anlatılır. Birbirlerine duydukları sevgiyle “görünmeyen” tüm farklılıkları gün yüzüne çıkaracak bu yolculuk, onlara beklediklerinin çok ötesinde bir sürpriz hazırlamıştır. Yıllar önce iki gencin aileleri Anadolu’da bir gezi sırasında karşılaşmış, Türkiye’ye gelen önemli bir konuğun ziyaretine eşlik etmişlerdir. Bu konuk Bela Bartok’tur.


Hitler Almanya’sında doğan Kier’den Hitler paradosi
'Blade', ' Armageddon' ve 'End Of Days'in da aralarında bulunduğu yüze yakın filmde rol alan dünyaca ünlü aktör Udo Kier’in son filmi “Iron Sky” da Altın Portakal kapsamında mizahla ilgili tematik bölümde gösterilecek.
2. Dünya Savaşı'nın en yoğun yaşandığı dönemde doğan, daha doğduğu ilk günlerde doğduğu hastane bombalanan Udo Kier’in son filmi “Iron Sky”, gizli bir Nazi programıyla aya gönderilen bir Nazi kolonisinin dünyayı ele geçirme çabalarını eğlenceli bir dille anlatıyor.
Finlandiyalı genç yönetmenin ilk uzun metraj deneyimi olan “Iron Sky”, Brüksel Uluslararası Film Festivali’nde Seyirci Özel Ödülü ve Silver Méliés ödülünü kazanmıştır.
Julia Dietze, Christopher Kirby, Götz Otto ve Udo Kier'in başrollerini paylaştığı film kara komedi bir bilim-kurgu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!