Üçyol-Üçkuyular 2011’de bitecek

Güncelleme Tarihi:

Üçyol-Üçkuyular 2011’de bitecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 00:00

DSP İzmir İl Başkanı Rıfat Mutlu’yu, makamında ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu partililer soru yağmuruna tuttu.

Kocaoğlu, sorulara verdiği yanıtta beş ay sonra İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan metroya binip, Aliağa’da inileceğini, 2010 yılında metronun Üçyol’dan ile İlahiyat Fakültesi’nin istasyonuna kadar açılacağını, Bornova metrosunun 2010 yılı sonunda hizmete gireceğini, 2011 yılı başında Üçyol- Üçkuyular metrosunun biteceğini söyledi. Kocaoğlu, Üçyol- Üçkuyular metro hattının Poligon, Göztepe ve Üçkuyular istasyonlarında zeminden kaynaklanan sorunlar yaşadıklarını, güzergahı yukardan vereceklerini dile getirdi.

Başkan Kocaoğlu, DP İzmir İl Başkanı Fatih Dalan’ı ziyaretinde partinin ANAVATAN ile birleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dalan, “Yüzde 57 ile iktidar olan bir belediye başkanına muhalefette pozitif siyaset izliyoruz. Ayağımıza çizmeleri giyip metro inşaatına inmeyiz” dedi. İl Başkan Yardımcısı Süral Yahşi ise “Kocaoğlu kimseye nasip olmayan bir oyla seçildi. Dürüst ve çalışkan biri” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!