Uçurtmayı vurmasınlar!

Güncelleme Tarihi:

Uçurtmayı vurmasınlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çocuklar artık cezaevindeki anneleriyle çile çekmeyecek. Adalet Bakanlığı'nın Çocuk Esirgeme Kurumu'yla ortak yürüttüğü, ‘Uçurtmayı vurmasınlar’ projesi uygulanmaya başlanıyor. Mahkûm kadınların çocukları, kreş ve gündüz bakımevlerine yerleştirilecek.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun ortaklaşa yürüttüğü ‘Uçurtmayı Vurmasınlar Projesi’ne start verildi.

‘Uçurtmayı Vurmasınlar’ filminin adını, başlığına taşıyan projeyle cezaevi çocuklarının çilesi sona eriyor. Proje çerçevesinde, kadın mahkûmların cezaevinde yaşamak zorunda kalan çocukları kreş ve gündüz bakımevlerine yerleştirilmeye başlandı. Antalya ve Ankara'da toplam 6 çocuk gündüz saatlerinde SHÇEK'in kreşlerinde kalıyor. İl Sosyal Hizmetler Müdürlükleri, 151 çocuğun projeden yararlanması konusunda çalışmalara başladı.

SHÇEK Genel Müdürü Dr.Bülent İlik, İl Sosyal Hizmetler Müdürlükleri'ne genelge göndererek, Adalet Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde, cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların 0-12 yaş grubundaki çocukları için kurumun kreş ve gündüz bakımevlerinde kontenjan ayrılmasını istedi. İlik, ‘‘Tutuklu ve hükümlü yanında kalan toplam 157 çocuğu, cezaevi yaşantısının neden olduğu olumsuzluklardan korumayı amaçlıyoruz’’ dedi.

SHÇEK'in kreşi bulunmayan illerde çocukların özel kreşlere yerleştirileceklerini anlatan İlik, yaşı, özellikleri ve ailesinin konumu dikkate alınarak çocukların yuvalardan da yararlandırılacaklarını kaydetti. İlik, bazı çocukların, kurumun sosyal yardım desteği ile dışarıdaki yakınlarının yanına yerleştirilmesi ya da koruyucu aile hizmetinden yararlandırılmasının da sözkonusu olabileceğini söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!