Üçüncü suikast girişimi

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü suikast girişimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2005 01:52

Başbakan Erdoğan’ın Kütahya’da silahlı saldırıdan kıl payı kurtulması, bugüne kadar gizlenmiş olan bir suikastı daha ortaya çıkardı.
  'Ülkü Ocağı'na misafir oldum'
  Vurup kırmak hak değil, önleyeceğiz

Haberin Devamı

 Yakın mesafeden öldürücü olabilir

 Türk siyasi tarihinde suikastler

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar açıklanmamış bir suikast girişiminde bulunulduğu da ortaya çıktı. Erdoğan, önceki gece ANA uçağıyla ABD’nin New York Kenti’nde giderken, kendisine eşlik eden gazetecilerin, Kütahya’da önceki günkü olayı hatırlatması üzerine, şimdiye dek gizli kalmış suikast olayını açıkladı. Ancak girişimin nasıl olduğu konusunda bir bilgi vermedi.

Erdoğan, bu konudaki sorulara ‘Bu aslında üçüncü oluyor. Daha öncekiler bu kadar yakın değildi. Emniyetin yakalama anında tutumu takdire şayan. Olayı bireysel olarak görüyorum ve çok önemsemiyorum’ yanıtını verdi.

AÇIKLANMAYAN OLAY

Erdoğan, daha önceki iki suikast girişiminin hangileri olduğunun sorulması üzerine herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak Başbakanlık kaynakları, girişimlerden birinin, DHKP-C’nin Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Lütfi Kırdar salonundaki düğünü sırasında düzenlemek istediği suikast olduğunu, diğerinin ise ‘gizli’ olduğunu, o nedenle de bu konuda ‘bilgi veremeyeceklerini’ belirttiler.

DÜĞÜNÜ KANA BULAYACAKTI

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın 10 Ağustos 2003’te Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen düğününde nikah şahitliği yapmıştı. Düğünü kana bulamak isteyen DHKP-C örgütü üyesi olduğu kaydedilen Celal Yayla, polisin daha önce düzenlediği bir operasyonla yakalanmıştı. Terörle Mücadele Şubesi’nde ifadesi alınan Celal Yayla, ‘Ömer Doğan’ sahte kimlikli Eyüp Beyaz ile birlikte canlı bomba olarak düğün töreninde suikast yapmayı planladıklarını belirtmişti. Celal Yayla tutuklanmıştı. Bu olaydan aranan Eyüp Beyaz adlı terörist 1 Temmuz’da Ankara’da Adalet Bakanlığı’na girerek üzerindeki bombayı patlatmak istemiş, vurularak öldürülmüştü.

YUMURTALAR

Başbakan Erdoğan’a daha önce Norveç’te PKK yanlısı göstericiler yumurtalı saldırı düzenlemişti. Erdoğan, yaklaşık 2 ay önde Trabzon’da bir kavşak açılışı sırasında yumurtalı saldırıya uğramıştı. Üçüncü saldırı ise geçtiğimiz günlerde Bursa’da Orhaneli kavşağının açılışını yapmak üzere tören alanında protokol sırasında otururken olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!