Üçüncü cemre ne zaman düşecek? Cemre toprağa ne zaman düşer?

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü cemre ne zaman düşecek Cemre toprağa ne zaman düşer
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2019 22:36

Bahar aylarının habercisi cemreler düşmeye devam ediyor. Halk takvimine göre baharın gelişi ve havaların ısınmasının müjdecisi olan cemrenin birincisi ve ikincisi düştü. Üçüncü cemrenin ne zaman düşeceği ise vatandaşlar tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Peki, üçüncü cemre ne zaman düşecek?

Haberin Devamı

Birinci cemrenin havaya, ikinci cemrenin de suya düşmesinin ardından son olarak toprağa düşmesi beklenen üçüncü cemre olayının ne zaman gerçekleşeceği merak konusu oldu. İnanışa göre, 2019 yılının üçüncü cemresi kısa süre içinde toprağa düşecek. İşte, 2019 üçüncü cemrenin düşeceği tarih...

Halk takvimi ve inanışına göre, kasım günlerinin 100. gününden 5 gün sonra cemrelerin düşmeye başlıyor. Cemrenin birer hafta aralıkla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılıyor. Üç tane olan cemrenin birincisi havaya (19-20 Şubat), ikincisi suya (26-27 Şubat) ve üçüncüsü de (5-6 Mart) toprağa düşer.

CEMRE HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

"Ateş", "kor" anlamına gelen cemrenin her yıl şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor. "cemre düşmesi", bahar bayramı nevruzun yaklaştığına da işaret ediyor.

Haberin Devamı

"cemre düşmesi" hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade ediyor. Cemre düşmelerinin başlamasıyla birlikte nevruz hazırlıkları başlıyor.

BAKMADAN GEÇME!