‘Ucube’yi duyunca ‘eyvah’ dedim

Güncelleme Tarihi:

‘Ucube’yi duyunca ‘eyvah’ dedim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 09:34

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, “Başbakan’ın Kars’taki heykelle iligili ‘Ucube’ sözünü duyunca ‘eyvah’ dedim, tartışma büyüyecek. Arınç’ın “Allah kimseyi o duruma düşürmesin” çıkışını ise şaşkınlıkla izledim.” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın Kars'taki İnsanlık Anıtı'na 'ucube' demediğini savunan ancak Başbakan Erdoğan tarafından yalanlanan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, eleştirilere Kanal D'de yayınlanan 32. Gün'de yanıt verdi.

 

'EYVAH' DEDİM

 

Başbakan'ın kendi açıklamasının aksine 'ucube' kelimesini anıt için söylediğini tekrarlamasını ''Eyvah dedim, çünkü bu tartışma büyüyecek dedim'' sözleriyle değerlendirdi.

 

ARINÇ'A KIRILDIM

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç'ın ''Allah adamı Günay'ın durumuna düşürmesin'' açıklamalarına ise Günay, ''Ben tabi Sayın Arınç'ın bu değerlendirmesini çok şaşkınlıkla karşıladım. Belki kastını aşan bir şey söyledi ya da ifade etmek istediğinin ötesinde bir şey söyledi. Kırıldığım nokta şudur, o günden bu yana düzeltmedi cümlesini'' yanıtını verdi.

 

Haberin Devamı

BAŞBAKAN'DAN KORKUYOR MU?

Bakan Günay, ''Başbakan'dan korkuyor musunuz?'' sorusuna şu cümlelerle yanıt verdi: ''Saygı başka bir şeydir, korku başka bir şeydir. Eğer bir yerde korkuyla duruyorsanız o sizin onurunuzu inciten bir şeydir. Sadece Allah'tan korkarım.''

 

İSTİFA ETMEM

''Dönek'' olduğunu ve istifa etmesi gerektiği yönündeki eleştirilerle ilgili de Günay şunları söyledi: ''İnançlarını terk edenlere, inandıklarına aykırı şeyler yapanlara bu sıfat (dönek) kullanılabilir. Ben hayatım boyunca halka inandım, hakka inandım ve sosyal adalete inandım. Ve bu doğrultuda çalışıyorum, ilkemi terk etmedim. Yani neden istifa edeyim, bir kavgayı ayırmaya çalışan, bir çatışmanın gerginlik boyutuna ulaşmasını önlemeye çalışan bir insanın vicdanında bir sıkıntı hissettiğini ne zaman gördünüz. Yani bir anıtla ilgili farklı bakış açısı ve farklı telaffuz insanı o noktaya herhalde getirmez.''

 

   

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!