Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2007 23:32

10. Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali törenle açıldı.

Haberin Devamı

Ankara Devlet Opera ve Balesi'ndeki açılış töreninde konuşan Uçan Süpürge Genel Koordinatörü Halime Güner, festivalin amacının kadının emeğini görünür kılmak olduğunu söyledi. Güner, festivalde 34 ülkeden 137 kadın yönetmenin çektiği belgesel ve animasyonla uzun ve kısa metrajlı 149 filmin yer alacağını bildirdi.

Festivalin bu yılki onur ödülünü alan sinema sanatçısı Müjde Ar ödülünü almak için sahneye eşi Ercan Karakaş ile çıktı. Ödülünü Halime Güner'in elinden alan Ar, “Kadınlarımız bir kez daha yarınlara umut çiçekleri açtırdı. Yaşanır, barışçıl, eşitlikçi bir dünya bizim ellerimizde” diye konuştu.

Festivalde “Bilge Olgaç Başarı Ödülleri” de bu yıl Samiye Hün, Nevin Akkaya ve Güler Ökten'e verildi. Hün'ün ödülünü sanatçı Serap Aksoy, Akkaya'nın ödülünü yeğeni Nükhet Akkaya alırken, Güler Ökten de kadın filmleri festivalinde ödül almaktan onur duyduğunu belirtti. Sunuculuğunu ünlü tiyatro sanatçıları Can Gürzap ve Rutkay Aziz'in yaptığı festivalin açılışında Ferhat Göçer de geceyi renklendirdi.

Haberin Devamı

Açılışta, Devlet Opera ve Balesi sanatçıları da kısa bir müzik dinletisi sundu. Açılışa, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Büyük de katıldı. Büyük'e Kültür ve Turizm Bakanlığının festivale sponsor olması nedeniyle “Teşekkür Plaketi” sunuldu. 20 Mayıs Pazar gününe kadar sürecek festivalde Müjde Ar'ın unutulmayan filmlerinin yanı sıra Macaristan ve Hindistan sinemasından da örnekler izlenebilecek.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!