Uçaktan çıktı 4 saat yüzdü

Güncelleme Tarihi:

Uçaktan çıktı 4 saat yüzdü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kenya Havayolları'na ait bir uçak, Fildişi Sahili'nden havalandıktan sonra okyanusa çakıldı. Uçaktaki 179 kişiden sadece 10'u kurtuldu. Bir Fransız 4 saat yüzüp, sahile çıktı.

Airbus 310 tipi yolcu uçağının faciayla sonuçlanan son yolculuğu, önceki gün Kenya'nın başkenti Nairobi'den havalanmasıyla başladı. İçindeki 168 yolcu ve 11 mürettebatıyla Kenya'nın başkenti Nairobi'den Nijerya'nın başkenti Lagos'a hareket eden uçak, şiddetli kum fırtınası yüzünden Fildişi Sahili'nde Abidjan Havalimanı'na indi. Burada bir süre kalan uçak, önceki akşam Lagos'a gitmek üzere yeniden havalandı. İşte ne olduysa tam o sırada oldu.

Sarsıldı, okyanusa çakıldı

Dev Airbus, tırmanmayı sürdürürken aniden sarsılmaya başladı ve büyük bir gürültüyle okyanusa vurdu. Uçağın enkazı kıyının dört kilometre açığında üç ile dört km genişliğinde bir alana yayıldı. Uçak parçalarına ve bavullara sarılarak, su yüzünde kalmayı başaran 9 kişiyi, sahil güvenlik gemileri ve balıkçı tekneleri kurtardı.

Bir yolcu da yüzerek kurtuldu

Uçak yolcularından 34 yaşındaki bir Fransız veteriner de bavullardan birine sarılarak su yüzünde kurtarılmayı bekledi. Ancak kurtarma helikopterleri ve tekneler, karanlıkta genç adamı fark edemediler. Bunun üzerine Fransız, kendisinden 4 km uzakta olan sahile doğru yüzmeye başladı. Jean-Marc Denez'in sahile ulaşması dört saatten fazla yüzdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!