Uçakta taciz

Güncelleme Tarihi:

Uçakta taciz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2006 14:53

Kahire- İzmir seferini yapan bir özel havayolu şirketine (İZAİR) ait uçağın hostesi E.Ö., yolculardan işadamı K.U.'nun kendisine sözlü ve elle tacizde bulunduğunu iddia ederek şikayetçi oldu.

İşadamı ve hostes uçak Adnan Menderes Havalanı'na indikten sonra karakola gidip ifade verdi.

Olay dün Kahire-İzmir seferini yapan özel havayolu şirketine ait uçakta meydana geldi. Uçakta görevli hostes E.Ö. (26), işadamı K.U.'nun ikram sırasında ve sonrasında eline dokunduğunu, daha sonra da sözlü tacizini sürdürdüğünü öne sürüp durumu pilota bildirdi. Pilot da Adnan Menderes Havaalanı'na telsizle bilgi verdi. Uçak alana indikten sonra polis işadamı H.U. ve hostes E.Ö.'yü ifade için karakola götürdü.

İfade veren hostes E.Ö., “İkram servisi başladığında sözkonusu kişi bardağı bırakırken ve alırken elime dokundu. Bu duruma tepki gösterdim. Beni yanına çağırdı, ‘Çok güzelsin’ deyip, yasak olmasına rağmen kabine girmek istedi. Kendisine kabine girmenin yasak olduğunu söylediğimde ‘Sen kim oluyorsun ukala şey. Senin adın ne. Seni işten çıkartırım. Sen kimin sevgilisisin. Söyle bakayım’ deyip hakaret etti” dedi.

İŞADAMI DA ŞİKAYETÇİ OLDU

Geçmişte Göztepe Spor Kulübü Başkanlığı da yapan K.U. ise iddiaları reddetti, kendisinin de hostesten şikayetçi olduğunu söyledi. K.U. “Kahire'den İzmir'e gelmek için uçağa bindim.

Çok yorgun olduğum için uyudum. Uçağın inmesine kısa bir süre kala ikram başladı. Ben bu sırada uyandım. Ayağım uyuştuğu için kalkıp, arka kısma geçtim. Burada bulunan görevli hostes E.Ö. saygısız davranıp ‘Git yerine otur’ dedi.

Ben de kendisine düzgün konuşmasını söyleyerek, ‘Kimden torpillisin, veya kimin sevgilisisin ki böyle saygısızca konuşuyorsun’ dedim. Ben kendisine başka bir şey söylemedim. Gidip yerime oturdum. Bana ikram da yapmadı. Asıl ben ondan şikayetçiyim” diye konuştu.

Durum nöbetçi savcı Ayhan Yılmaz'a bildirildi. Savcı Yılmaz kişilerin serbest bırakılması ve evrağın kendisine gönderilmesi talimatını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!