Uçakta soygun

Güncelleme Tarihi:

Uçakta soygun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Paraşüt takıp atladı

Bir hava korsanı, içinde 291 kişi olan Filipinler uçağını kaçırıp, herkesin parasını topladı. Uçak 1800 metredeyken paraşütle atlayan soyguncu yakalandı.

Havacılık tarihine geçecek görülmemiş olay, dün yaşandı. Filipinler Havayolları'na ait Airbus 330 tipi uçak, 278'i yolcu, 13 mürettebatla başkent Manila'ya gitmek üzere güneydeki Davao'dan havalandı. Silahlı ve el bombalı bir hava korsanı inişe az bir süre kala uçağı kaçırdığını açıkladı.

Yolcuları soydu

Uçak, Manila üzerinde tur atarken, mavi kayak maskeli adam, silah zoruyla yolcuların paralarını toplamaya başladı. Manila'ya yaklaşık 20 km kala, 1800 metrede uçağın kabin basıncı düşürüldü ve kapısı açıldı. Soyguncu paraları alıp, paraşütle Manila'nın kenar mahallelerinden birine atladı. Uçak da 1 saat rötarla indi.

Kimseye bir şey olmadı

Hava korsanının yanlışlıkla silahını ateşlemesi üzerine uçakta gerginlik yaşanmasına rağmen yolcular, bu olayı kazasız belasız atlattı. Polis ise alarma geçerek, silahlı korsanın peşine düştü. Filipinler Hava Yolları, kimliği Augusto Lakandula olarak açıklanan korsanın yakalandığını duyurdu. Ancak bu istihbarat polis tarafından doğrulanmadı. Bir kabin görevlisi, ‘Ailevi problemleri varmış. Paraya ihtiyaç duyuyordu’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!