Uçaklara bir şeyler oldu

Güncelleme Tarihi:

Uçaklara bir şeyler oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2013 01:05

Dün dünyadan art arda uçak kazası haberleri geldi.

Haberin Devamı

İngiliz havayolu şirketi British Airways’ın Riyad-Londra seferini yapacak Boeing 747 model yolcu uçağı geçen çarşamba ciddi havalandıktan 40 dakika sonra kanadında bir sorun olduğu gerekçesiyle yakıtını çöle boşaltarak Suudi Arabistan’a dönerek acil iniş yaptı. Uçağın 300 yolcusu önceki gün tamir edildiği belirtilen uçağa bir kez daha bindirildi, ancak uçak havalandıktan sonra yine aynı sorunu yaşadı ve yakıtı boşaltarak acil iniş yaptı.

Son kaza haberi ABD’nin Connecticut eyaletinden geldi. Tweed New Haven Havaalanı yakınlarında bir uçak iniş sırasında iki evin üzerine düştü. Kaza sırasında evden kaçarak yara almadan kurtulan bir kadının, “Çocuklarım içeride” diye feryat etti. Söndürme çalışmaları yapan itfaiye, kadının 1 yaşındaki bebeği ile 13 yaşındaki çocuğuna da ulaşmaya çalıştı. Ancak ne pilota ne de çocuklara rastlanıldı. İtfaiye şefi, kayıpların büyük ihtimalle öldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Etiyopya Hava Kuvvetleri’ne ait askeri uçak, Somali’deki Mogadişu Uluslararası Havalimanı’na inişi sırasında düşerek Etiyopyalı 5 askere mezar oldu. Somali’deki Afrika Birliği’ne mühimmat götüren uçağın geçirdiği kaza sonrası havalimanında çıkan yangının fotoğrafını, Türk Kızılayı heyetine başkanlık eden Mücahit Salih Durani Twitter’da paylaştı. Bir başka uçak da, Almanya’da kül oldu. Leipzig havalanında park halindeki bir Rus Antonov A12 tipi kargo uçağı, belirlenemeyen bir nedenle yandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!