Uçak kazasında belirsizlik sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Uçak kazasında belirsizlik sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2008 13:14

ISPARTA'da 30 Kasım 2007'de meydana gelen ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerinden vekaletini almaya çalışan ABD'li avukatlardan sonra şimdi de Hollandalı bir sigorta şirketinin üst düzey yetkilisi, kazada ölenlerin aileleriyle görüşmek için Isparta'ya geldi.

Haberin Devamı

Benelux & Justus Şirketi Uluslararası Müdürü Gökhan Germeyan, kazanın ardından maddi ve manevi tazminat konusunda aileleri bilgilendirmek için görüşme yaptıklarını belirterek, “Amacımız acılarını hatırlatmak değil, yol göstermek” dedi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de daha önce ‘Eylül sonunda açıklanak’ dediği kazaya ilişkin raporu, henüz Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermedi.

Uçak kazasından sonra Isparta'ya gelen ABD'li avukatların ardından şimdi de uzmanlık alanı sigorta olan ve merkezi Hollanda'da bulunan Benelux & Justus Şirketi, ‘ailelere yol göstermek’ amacıyla devreye girdi. Şirketin Uluslararası Müdürü Gökhan Germeyan, 16 Ekim'de Isparta'ya gelerek kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ile bir görüşme yaptı. Benelux & Justus Şirketi Uluslararası Müdürü Gökhan Germeyan, amaçlarının sadece bilgi vermek olduğunu belirterek, ailelere izleyecekleri yol hakkında bilgi verdi. Germeyan, “Sigorta şirketi olarak kaza sonrası meydana gelen zarar, ziyan ve hasarların tespiti, can kayıplarında tazminat hesaplanması konularında aktif görev yapmaktayız. Türkiye’de çeşitli kazalarda görev aldık. Nitekim ki Isparta’da da bir uçak kazası oldu ve buradaki insanları bilgilendirmek amacıyla buraya geldik. Görüşme yaptık, gördük ki maalesef sigorta konusunda net bir bilgileri yok. Maddi manevi tazminatı hangi kriterler doğrultusunda isteyeceklerini bilmiyorlar. Şu anda burada bulunma nedenimiz kendilerini bilgilendirmektir. Acılarını yeniden hatırlatmak değil” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kazada kızını ve eşini kaybeden Isparta'nın Atabey İlçesi eski Belediye Başkanı İzzet Kutlu ve oğlunu kaybeden Şerafettin Tokgöz, Gökhan Germeyan ile görüştüklerini ancak yardım talebine sıcak bakmadıklarını söyledi.

Sivil Havacılık'tan gelecek raporu beklediklerini ve buna göre hareket edileceğini kaydeden İzzet Kutlu, “Ortada bir rapor yok. Hiç kimse bu durumda bir şey söyleyemez. Raporun gelmesini ve hukuki sürecin başlamasını bekliyoruz” dedi.

RAPOR GELMEDİ, DAVA AÇILMADI

Uçak kazasının üzerinden 1 yıla yakın bir zaman geçmesine karşın halen dava açılmadı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, kazaya ilişkin raporu henüz Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermedi. Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, uçak kazasıyla ilgili raporunun en geç Eylül ayı sonunda açıklanacağını bildirmişti. Ali Arıduru, çalışmaların en ince ayrıntısına kadar yürütüldüğünü belirtmiş, “Raporun açıklanmasını Eylül'ün ortaları diye düşünüyorduk. İmalatçı firmalar da işin içinde olduğu için rapor süreci biraz uzadı. Kaza raporu bu ay (Eylül) sonunda açıklanacak” demişti. Ekim ayı ortasına gelinmesine karşın raporun hala gelmemesi aileleri kaygılandırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!