‘Uçak gemisi de yapacağız’

Güncelleme Tarihi:

‘Uçak gemisi de yapacağız’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 22:17

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda üretilen MİLGEM Projesi’nin (Milli gemi) dördüncü gemisi olan TCG Kınalıada Korveti denize indirilirken “İnşallah uçak gemimizi de yapacağız. Kararlıyız” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan dün Tuzla’daki törene eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldı. Emine Erdoğan Kınalıada Korveti’ni denize indirdi. İstanbul Firkateyni’nin ilk kaynağını yapan Cumhurbaşkanı, özetle şöyle konuştu:

BURAM BURAM ART NİYET

“MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen ilk milli savaş korvetimiz Heybeliada 6 yıldır, ikinci korvetimiz Büyükada 4 yıldır görevlerini başarıyla icra ediyor. Önümüzdeki yıl faaliyete girecek üçüncü gemi Burgazada’yı 2020’de Kınalıada takip edecek. Bu gemilerimizin de devreye alınmasıyla denizlerdeki gücümüz artacak.

‘Uçak gemisi de yapacağız’

Mutlaka kendi firmalarımızı, milli kuruluşlarımızı tercih etmek durumundayız. Zaman zaman girişimcilerimizin şevkini, azmini, cesaretini kıran kimi umursamazlıktan, kimi rekabette taraf tutmaktan kaynaklanan ama kimi de buram buram art niyet kokan olumsuzlukların haberini alıyorum. Sebebi ne olursa olsun Türkiye’nin savunma sanayindeki atılımları engellemeye yönelik tutumlara müsamaha göstermemiz kesinlikle sözkonusu olamaz. Böyle bir tavır içine girenler karşılarında bizzat bizi bulurlar.

Haberin Devamı

Ülkemiz bir savaş gemisini milli olarak tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştiren 10 ülke arasında yer alıyor. İnşallah biz uçak gemimizi de yapacağız. Bunda da kararlıyız. Hiçbir endişe taşımıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!