Uçak gemisi 2021’de envanterde

Güncelleme Tarihi:

Uçak gemisi 2021’de envanterde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 21:06

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine 2021’de girmesi planlanan Türkiye’nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu projesi için İspanya Deniz Kuvvetleri ile işbirliğine ilişkin mutabakat muhtırası Meclis Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tuğgeneral İhsan Bülbül, İspanya’nın uçak gemisi Juan Carlos-1 ile benzer özelliklere sahip olacak uçak gemisiyle ilgili komisyonda, “Üstünde uçak kalkıp inebilecek, helikopter konuşlandırılabilecek, tank taşıyabilecek, insani yardım amaçlı kullanılabilecek ve 700 kişilik amfibi bir taburu bir seferde arzu edilen yere intikal ettirebilecek bir gemi niteliğinde” dedi.

Deniz Kurmay Albay İmran Alparslan Demirbilek de, “İnsani yardım kapsamında geminin kapalı, açık bölgemelerine konteynırlar konulabilecek. Bu konteynırlarla herhangi bir yere nakil yaparak insani yardım araçlarını gönderebilecek. Aynı zamanda ameliyathanesi var. Herhangi bir doğal afette veya herhangi bir şekilde dost, müttefik ülkelere yardım etmemiz gerektiği durumda biz bu gemiyi kullanabileceğiz” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

‘DENİZAŞIRI’ İDDİASI

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, bu gemiyle Hint ve Atlantik okyanuslarına kadar ulaşan binlerce kilometre öteye tabur düzeyinde asker sevk edilip amfibi harekâtlar yapılabileceğini savundu. Salıcı, “Uçak gemileri denizaşırı operasyonlarda kullanılır. Türkiye neden uçak gemisine ihtiyaç duyuyor? Denizaşırı operasyonlara girişme niyeti mi var?” sorusunu yöneltti.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı vekili Ümit Yardım “Başka ülkelerin dış politika, askeri vizyonlarında uçak gemisinin yeri ne ise çok daha fazla ölçüde bizim için de gereklidir” dedi. Kurmay Albay Demirbilek de, “Dünya yavaş yavaş bu gemilere geçiyor büyük ülkeler, konseptler değişiyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME!