Uçak enkazında servet yatıyor

Güncelleme Tarihi:

Uçak enkazında servet yatıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

İçindeki 229 kişiyle Kanada açıklarında düşen İsviçre uçağında, 1.5 milyon dolarlık bir Picasso tablosuyla 50 kilo ağırlığında banknot bulunduğu ortaya çıktı.

İsviçre Havayolları (Swissair) Kargo Bölümü Sorumlusu Klaus Knappik, düşen uçakta bir Picasso tablosu ile 50 kilogramı banknot olmak üzere 60 kilogram ağırlığınde değerli eşya bulunduğunu açıkladı. 3 Eylül tarihinde New York-Cenevre seferini yaparken düşen yolcu uçağında olduğu ortaya çıkan Pablo Picasso'nun ‘‘Ressam’’ adlı tablosunun değerinin 1.5 milyon dolar (414 milyar lira) olduğu belirtildi.

Paralar sağlammış

Enkazda yatan banknotların hangi ülkenin parası olduğu ve değeri açıklanmadı. Banknotların İsviçre'deki bankalara götürüldüğü belirtildi. Kanada Kraliyet Muhafaza Polisi (RCMP) Sözcüsü Wayne Noonan, paraların yangına ve darbelere dayanıklı bir konteynırda taşındığını, açılmış olsa bile banknotların su yüzüne çıkamayacak şekilde paketlendiğini bildirdi.

Kasa derinlerde

Noonan'a göre, denizin üzerinde yüzen bazı banknotlara rastlandı, ancak numaralar karşılaştırıldıktan sonra bunların kasadakiler olmadığı anlaşıldı. Dolayısıyla İsviçre bankalarının banknotları şimdi Atlantik Okyanusu'nun derinliklerinde yatıyor. Enkaz kaldırma çalışmalarına katılan dalgıçlar, şimdi bir yandan da bu kasayı bulmaya çalışıyor.

Uçağın gövdesi çıkarılıyor

Kazada parçalara ayrılan İsviçre uçağının gövdesinin su yüzüne çıkarılması için de çalışmalar sürüyor. ABD Donanması'na ait USS Grapple gemisi dev vinciyle önümüzdeki günlerde Swissair'in MD 11 tipi uçağından arta kalan parçaları çıkarmaya başlayacak. Bu işlemin başlaması için enkazda yatan son cesetlerin çıkarılması bekleniyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!