Uçak düştü, sırt sıvazlama kesildi

Güncelleme Tarihi:

Uçak düştü, sırt sıvazlama kesildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2012 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) dünkü 62’nci Büyük Kongresi’nde konuştu. Suriye konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

Taşeronluğa soyunma

Biz kendi sorunlarımızı bıraktık. Esad’ın sorunlarıyla ilgileniyoruz. Neymiş efendim, Suriye’de demokrasi yokmuş, Suriye’ye demokrasi gelsin diye gidiyormuşuz. Dönüp bir kendine bak bakalım, senin ülkende demokrasi var mı? Aydınlar, sendikacılar içeride, sabahın köründe ev basarsın, insanları sorgusuz sualsiz alırsın, yazarları atarsın, 100’e yakın gazeteci, 500’ün üzerinde öğrenci hapiste, 4700 üniversite öğrencisinin okulla ilişiği kesilmiş, ‘Efendim biz gidip Suriye’ye demokrasi götüreceğiz...’

Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir yönetimi Batı’nın egemen güçlerinin taşeronluğunu üstlenmemiştir. İlk kez bu coğrafyada Batı’nın egemen güçlerinin sesiyle Ortadoğu’ya sesleniyoruz biz. Biz kendi bölgemizde huzur istiyoruz. Bu bölgede savaş istemiyoruz. Savaşın maliyetini biliyoruz. Uzağa gitmeye gerek yok, Irak yanımızda. Irak’a bakın. 1,5 milyon insan öldürüldü orada, binlerce kadına tecavüz edildi.

Onlar hekim değil

Bu maliyeti görmeden egemen güçlerin Ortadoğu’daki taşeronluğuna soyunmamamız lazım. Taşeron deyince kızıyorlar. Taşeronluk bir meslektir. Taşeronluk başkasının işini yapmaktır. Siz başkasının işini yapıyorsunuz. Sırtınızı sıvazlıyorlar. Hâlâ pek çok sorunun yanıtını almış değiliz. Batı medyasından öğreniyoruz biz bunları, onlar yazıyorlar. Biz oradan öğreniyoruz gerçekleri. Suriye konusunda hepimizin ama hepimizin çok dikkatli olması lazım. Uçağımız düşürüldü sırtımızı sıvazlayanların sesi soluğu kesildi. ‘Siz girin, siz savaşın, siz kahramansınız’ diyorlar.

TTB’nin, yeri ve zamanı geldiğinde kurallara aykırı çalışan hekimleri eleştirmesini bekliyoruz. İstanbul’da bir vatandaşı dövdükleri iddiasıyla yargı önüne gelen polis memurları ‘Ellerimiz incindi’ diyerek doktor raporu aldılar. Bu raporu veren hekimleri asla ve asla hekim olarak görmüyorum. Kimse kusura bakmasın. 12 Eylül zindanlarında da işkencelerden geçirilmiş pek çok insana sağlam raporu verdiler. Bunlar hekim değildir.”

Haberin Devamı

10 gündür eli boş dönüyorlar

/images/100/0x0/55eb4db8f018fbb8f8b8936c

Haberin Devamı

HATAY’ın güneybatısında deniz üzerinde Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağındaki pilotların bulunması için yürütülen arama çalışmaları havadan ve denizden 10 gündür aralıksız sürüyor. Pilotların bulunması için arama çalışmasını sürdürmek üzere Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait 73 No’lu bot, önceki gece saat 20.00’de Hatay’ın Samandağ ilçesi Çevlik sahilindeki balıkçı barınağından ayrıldı. Arama kurtarma çalışmalarını Suriye karasularında tamamlayan 108 No’lu bot da önceki akşam saatlerinde Çevlik balıkçı barınağı içerisinde bulunan Sahil Güvenlik Komutanlığı önünde demirledi. Suriye karasularında arama kurtarma çalışmalarını tamamlayan 73 No’lu bot dün sabah Çevlik Sahil Güvenlik Komutanlığı’na geri döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!