Uçak alındı, mezun olacaklar

Güncelleme Tarihi:

Uçak alındı, mezun olacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 10:18

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölümü son sınıf öğrencilerinin, geçen yıl arıza nedeniyle gövde üzerine iniş yapmak zorunda kaldığı için eğitim uçuşu yapamadıkları çift motorlu uçağın yerine yenisi alınınca bu yıl mart ayında mezun olma ümitleri doğdu.

Haberin Devamı

AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Cavcar, Sivil Havacılık Yüksekokulu'nda eğitim uçuşlarında kullanılan çift motorlu eğitim uçağının, iniş takımlarında meydana gelen arıza nedeniyle geçen yıl şubat ayında gövde üzerine iniş yapmak zorunda kaldığını anımsattı.

Söz konusu uçakta meydana gelen arızanın giderilemediğini ifade eden Prof. Dr. Cavcar, şöyle konuştu:
“Eğitim için yeni uçak almaya karar verildi. İhale açıldı ve teknik şartların yerine getirilmesi üzerine Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölümünün eğitim faaliyetlerinin daha etkili hale getirmek için iki adet 'Beechcraft King Air C90GTI' tipi uçak filoya katıldı. İki pilot ve beş yolcu kapasitesine sahip olan uçaklar, mevcut ulusal ve uluslararası pilotaj eğitimi mevzuatının zorunlu kıldığı çok motorlu uçaklarla yapılması gereken ATP (A) pilot eğitiminin son aşamasında ve uçuş ekibi işbirliği eğitiminde kullanılacak. Üniversite bünyesine dahil olan uçakların aviyonik sistemleri, jet motorlu yolcu uçaklarınınki ile benzer özellikler taşıyor. Bu sayede piston motorlu uçaklarda eğitim alan Pilotaj Bölümü öğrencileri, jet motorlu ve ileri teknoloji elektronik sistemlere sahip yolcu uçaklarına başarılı bir şekilde geçiş yapabilecek.”

Haberin Devamı

Prof. Dr. Cavcar, pilot adayı öğrencilerin 180 saatlik uçuşlarının 10 saatini, çift motorlu uçakla yapmaları gerektiğini, bu uçuşu gerçekleştirmeyen öğrencilerin mezun olamadığını anımsatarak, “Bu durumdan mağdur olan geçen yıldan 7 öğrencimiz var. Bu yıl da 2 öğrenci eklenince sayı 9 oldu” dedi.

Cavcar, “Aldığımız yeni iki uçakta yer eğitimlerini tamamlayacak 9 öğrenciyi, 10 saatlik çift motorlu uçuş eğitiminde de başarılı olmaları durumunda mart ayında mezun edeceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!