Üç kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi olaylardan Yunanlılar haber alamıyor

Güncelleme Tarihi:

Üç kişinin hayatını kaybettiği olaylardan Yunanlılar haber alamıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 15:50

Yunanistan'da yaşanan genel grevden ötürü haber ajansları ve radyo-televizyon kanalları da çalışmıyor. Televizyonlar genellikle banttan program yayınları yaparken kamuoyu yabancı basın organlarından ve bloglardan faydalanarak haber almaya çalışıyor. Bu arada meclis başkanının göstericilerin ateşe verdiği bir bankada mahsur kalan üç kişinin boğularak öldüğünü doğruladığı ifade edildi.

Haberin Devamı

İŞTE YUNANİSTAN'DAKİ İSYANDAN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

ON BÄ°NLERCE GÖSTERÄ°CÄ° PARLAMENTO ÖNÃœNDE / FOTO GALERÄ°Â

YUNANİSTAN'DA GERGİNLİK / FOTO GALERİ    

Göstericiler Atina ve Selanik sokaklarını yakıp yıkmaya devam ediyor. Parlamento binasına yürüyüşe geçtikleri sırada yolların üzerindeki bir banka binasını yangın bombası atarak yaktı. Ä°tfaiye görevlileri olayda en az üç kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini açıkladı. Meclis baÅŸkanı da göstericilerin ateÅŸe verdiÄŸi bir bankada mahsur kalan üç kiÅŸinin boÄŸularak öldüğünü doÄŸruladı.   Â

 

Selanik'te de banka ve dükkânlara taş atan eylemcilerle polis arasında çatışma çıktı. Selanik'te de 10 binlerce kişinin gösteri yaptığı bildirildi.

 

Haberin Devamı

Hurriyet.com.tr’nin telefonla görüştüğü Yunanlı bir gazeteci ülkede genel grev olduğu için haber ajanslarının ve televizyonların çalışmadığını söyledi.

 

BLOGLAR VE TWITTER           Â

Yunan kamuoyunun da yabancı haber ajansları ve bloglar vasıtasıyla olaylardan haber aldığını ifade eden gazeteci, bloglarda yer alan haberlere göre bazı radyo ve televizyon kanallarının grevi kırarak haber vermeye başladığını belirtti.

 

Bu bilgilerin teyit edilmediğinin altını çizen ve bağımsız bir haber portalında çalışan gazeteci, kendi çalışma arkadaşlarından birinin de şu an sokakta olduğunu ve olayları takip ettiğini ifade etti.

 

Öte yandan Yunanlıların bir diğer haberleşme yolu da Twitter. Kullanıcılar Atina'da yaşanan olaylarla ilgili mesajlarını sık sık yeniliyor. Bu mesajlarda üç kişinin öldüğü bilgisiyle Exarchia civarında dört kişinin daha tutuklandığı ve tutuklu sayısının 20'nin üzerine çıktığı yönündeki haberler dikkat çekiyor.

 

Öte yandan "Üç kişinin öldüğü yönündeki haberler asparagas olabilir. Ben az önce bankanın önündeydim ve ambulanslar boştu" şeklinde mesajlar geçen kullanıcılar da var.

 

Haberin Devamı

Bu arada Yunanistan’ın en önemli haber kanallarından Skai TV, çok kısa bir süre öncesine kadar belgesel yayını yapıyordu. Olaylarda can kayıpları yaşandığı bilgisinin gelmesinin ardından gösterilerden haber vermeye başlayan kanal şu an NTV'den ve BBC World’den aldığı görüntüleri kullanıyor. Yunanistan devlet televizyonu ERT de Euronews'ün görüntülerinden faydalanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!